Perşembe, Nisan 25, 2024

Hikayeler Google Earth İçin Hazırlanıyor !

Paylaş

silkroad gaminggentr

Snapchat ile hayatımıza giren anlık fotoğraf & video paylaşma olayı daha sonra Instagram, Facebook, Whatsapp derken her platformda kendine yer buldu. Şimdi ise Google Earth hikaye özelliğini getiriyor. Google Earth hikaye özelliği kazandığında kullanıcılar paylaştıkları durumu dünya üzerinde konumlandırabilecekler!

Hepimizin zamanında bilgisayarına kurduğu, ama genellikle kendi evimize bakmak için kullandığımız gezegenimizi gezmeye olanak sağlayan Google Earth yeni özelliğine hazırlanıyor. Google Earth yöneticisi olan Rebecca Moore yaptığı açıklamada hikaye özelliğini getirmek için proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti. An itibariyle proje bitmiş değil, geliştirilmeye devam ediyor. Tahmini 2 yıl içerisinde Google Earth üzerinde hikaye paylaşabileceğiz. Projenin bütçesi sorulduğunda Moore “Google’ın Dünyaya bir armağanı” cevabını verdi. Proje bütçesi bilinmiyor.

Snapchat ve Instagram’ın aksine, hatta hikaye özelliğini tanıdığımız şeklin dışına çıkarak paylaştığımız fotoğraf & videolar geçici olarak değil kalıcı olarak saklanacak. Paylaşılan durumun gizliliğini kullanıcı kendisi ayarlayacak. Fotoğrafları paylaşarak anı biriktirdikten sonra gezdiğimiz yerleri ve anları dünya üzerinde görmek güzel olabilir, tabii ki denemeden kesin birşey söylemek ise mümkün değil.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler