Çarşamba, Nisan 24, 2024

Hızlı ve Öfkeli: TP-Link Touch 5 Wireless Modem

Paylaş

silkroad gaminggentr

TP-Link tarafından geliştirilen dokunmatik olduğu kadar mükemmel bir çekim gücüne sahip olan Wireless modemi TP-Link Tocuh 5 bu hafta PCH Online tavsiye rehberinde yerini aldı. Genel açılımı ile TL-MR6400 kod adına sahip olan bu modem, 4.5G internet bağlantınızı normal bir bağlantıymış gibi kullanmanıza imkan sağlıyor. Bunun yanı sıra, mobil modem teknolojisini sabit bir router güvenliği ile birlikte veriyor.

TP-Link Touch 5 Wireless Modem Performansı

Bilirsiniz, yeni bir internet hattı aldığınızda, internet servis sağlayıcılarının yanlarında vermiş oldukları modemler ne yazık ki beş para etmiyorlar. Ondan sonra istediğiniz internet hızınızı alamadığınız için sürekli olarak şikayet durumu oluştuğu gibi, bir de üzerine “bulunduğunuz bölgede fiber yok” veya “binaya kablo girişleriniz eski” gibi aptal saptal yorumlar yapabiliyorlar. Neyse ki bugünkü konumuz bu değil. Yoksa bu konu satırlarda uzayıp gidecekti.

Bazı servis sağlayıcıları da sadece bir seçenek olduğundan dolayı el mahkum olarak kullanılmasını sağlıyor. Vel hasıl, herkesin evinde bir modem olduğu gibi, aldığımız yönlendiricileri evden en etkili kullanabileceğimiz alanlara yerleştiriyoruz. Çoğu zaman evde yalnlız yaşamadığımız için mekan seçimi konusunda da baskı altında kalabiliyoruz. Bu yönlendirici güzel bir kablolama ile kadınlar için katlanabilir olmasını sağlayabiliyor.

Touch-5
BitTorrent Destekli Tek Modem

TP-Link tarafından geliştirilen Touch 5 isimli router (modem) 802.11ac Wi-Fi standartlarına ve Gigabit ethernet portlarına sahip. Bunların yanına en güzel özelliklerden birisi olan bittorent istemcisi bulunması. Bağlayacağınız bir USB belleğe torrent indirmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede elektrik faturasından da tasarruf edebilmek mümkün olduğu gibi, bilgisayarınızı sürekli olarak bütün gün açık bırakmanıza gerek kalmıyor.

Modemde adından da anlayacağımız üzere dokunmatik bir alanı olan cihazın kullanımı oldukça kolay tutulmuş ve hoş bir görüntü ortaya çıkmış. Bu arayüz, kullanmadığınız zamanlarda isterseniz kapanıyor, isterseniz de saati gösterecek şekilde ayarlanabiliyor. Normalde cihazların üzeride yanıp sönerek durum bilgisi veren ledler yerine ekranda yazılı olarak tüm bilgileri gösteren LED panel bulunuyor.

Misafirlere Özel Modlar

Evinize misafir geldiğinde ise misafir ağı oluşturarak misafirlerinizi kontrol altında tutabiliyorsunuz. Misafiriniz isterse panele giriş yapıp bilgileri görebildiği gibi, yönlendiriciyi eski zamanlarda ki gibi bilgisayara bağlamaya gerek kalmadan ayarları dokunmatik panelden yapılabiliyor. Ancak yine de “bilgisayara bağlamadan yapamıyorum ben” diyorsanız eğer, basit bir kurulum ile bağlantısını sağlayabiliyorsunuz.

TP-Link-Touch-5-Dokunmatik
TP-Link Touch 5 Teknik Özellikler

Modemin biraz da teknik özelliklerinden bahsedecek olursak eğer, 1 adet USB 3.0 ve 1 adet USB 2.0 girişleri bulunuyor. USB 3.0 bağlantı arabiriminden kolayca dosya paylaşımı yapıldığı gibi, USB 2.0 arabiriminden ise yazıcı veya tarayıcı bağlanabilmesi için düşünülmüş.

Toplamda 1300 Mbps‘a kadar veri aktarımı sağlayabilen modemde 3 adet çift kanal anten bulunuyor. Bu da çekimi bir o kadar kaliteli hale getiriyor. 1 adet WAN portu ve 4 adet LAN portu bulunan TP-Link Touch 5 modemde 4.3 inç kapasitif ekran ve 128 ppi çözünürlükte ekran bulunuyor.

TP-Link-Touch-5.jpg
TP-Link Touch 5 Almalı mıyım ?

Bu modemin şuanda piyasa satış fiyatı 470 TL ve civarlarında teknoloji marketlerde ve internet sitelerinde bulunuyor. Eğer şık tasarım ve güzel bir kablolama ile kullanmak yerine kablo ile uğraşmadan sadece dokunmatik panel üzerinden kullanmak istiyorsanız bu iki portatifi de ayrı değerlendirebilirsiniz. Eğer sürekli olarak oyun indiriyorsanız bittorrent desteğini ve dosya indirirken bilgisayarınızı açık bırakmanız gerekmediğini de unutmamalısınız.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. ölümcül bi wifi makinesi yaratmışlar özellikleri göz kamaştırıyor kullananlar yada alıcak olanlar oldukça memnun kalıcaklaklardır eminim 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler