Salı, Nisan 16, 2024

Pascal Mimarili Nvidia GTX 1060 Teknik Özellikleri ve Fiyatı Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her geçen gün Nvidia‘nın ekran kartları hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ederken, Pascal mimarisine sahip GTX 1060 ekran kartının teknik özellikleri ve piyasa satış fiyatı yayınlandı. AMD’den RX 480 ile kıyasıya rekabet edecek olan GTX 1060‘ın detayları haberimizde.

Nvidia GTX 1060’da Bizleri Neler Bekliyor ?

Öncelik olarak Pascal mimarisine sahip olmasına rağmen bütçe dostu olduğunu söylememizde fayda var. GTX 1060 modelinin şuanda piyasa satış fiyatı 239 ile 289 dolar arasında olacak. Türkiye fiyatı nereden baksanız 1000 – 1100 TL civarlarında olacaktır. Zaten KDV ve vergiler dahil edildiğinde bir ekran kartı parası daha havadan ödemiş oluyoruz biliyorsunuz. AMD RX 480 ekran kartı ile rekabet edeceği söylense de, GTX 1060 daha iyi performansa sahip.

Şuanda GP106 GPU ile birlikte 1280 CUDA çekirdeği bulunan ekran kartı 6 GB GDDR5 RAM‘a sahip olacak. Eğer bu size yetmez ise dilerseniz Boost modunu aktif ederek 1.7 GHz hızına kadar kolayca ulaşabiliyorsunuz. 6 adet pin bulunan GTX 1060 modelinde 120 W TDP değeri bulunuyor.

GTX_1060


“RX 480’e Nazaran 1,5 Kat Daha İyi”

Bağlantı seçenekleri arasında ise 3 adet DisplayPort, bir adet HDMI girişi ve bir adet DVI girişi yer alacak. Son zamanlarda GTX 1060‘da VGA girişi olup olmayacağı konusunda bize de saçma saçma sorular geliyordu. Her ne kadar olmayacağını söylesek de, inanmamakta ısrar eden takipçilerimiz vardı. “Nerede görülmüş VGA girişinin olacağı arkadaşlar ?” diyesimiz geliyor. Tüm bu teknik özelliklerin yanı sıra, performans karşılaştırması yapıldığında RX 480’e nazaran 1,5 kat daha fazla performans sağlayacak.

1060-vs-rx-480
VR Desteği Olmazsa Olmaz

Son zamanlarda ülkemizde de popüler bir hal alan VR destekleri artık neredeyse yeni nesil tüm ekran kartlarında bulunuyor. Nvidia GeForce GTX 1060 modelinde de VR performansı ve güç verimliliği de harika ayarlanmış durumda. Nvidia’nın GTX 1060 ekran kartı modelinin yayınlanan tüm teknik özelliklerini burada yayınladığımız tablodan inceleyebilirsiniz. Ekran kartı ile ilgili sormak istediğiniz sorular varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler