Cumartesi, Nisan 20, 2024

HP Sprocket ile Mobil Fotoğrafçılık Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artık fotoğrafçılık fotoğraf makinelerinden çıkarak yeni bir boyut kazanmış durumda. Mobil fotoğrafçılık adı altında ise yeni teknolojik ürünler piyasaya sürülmeye başlandı. HP Sprocket de bu örneklerden bir tanesi. HP mobil cihazlar ile uyumlu olarak çalışan ve aynı zamanda cepte taşınabilen HP Sprocket modeline göz atıyoruz.

HP Sprocket Neler Sunuyor ?

Bazı kişiler bu cihazı gördüklerinde “bu ne olm ya abartmışlar iyice” diyebilir. Fakat fotoğraf çekmeyi seven fotoğraf aşıkları için gerçekten kurtarıcı bir cihaz diyebilirim. Akıllı cihazlarda yer alan dahili kameraların profesyonel makineleri aratmadığı şu günlerde, artık kullanıcılar daha pratik cihazlara yönelmiş durumda. Kaliteli fotoğraf çekip, hem de cepte taşınabilen bir cihazı kim istemez ki ?

hp_sprocket
HP‘nin yeni üretmiş olduğu taşınabilir yazıcısı Sprocket ile birlikte çektiğiniz fotoğrafların anında çıktısını alabiliyorsunuz. Çıktıyı alabilmek için özel olarak tasarlanmış kağıtlar kullanıldığı gibi, mürekkep olmadan renkli baskı yapabiliyor. Bu teknoloji için de Zink (Zero Ink) kullanılıyor.

Üretici hilesine dikkat etmenizi öneriyoruz; cihazı satın alabilirsiniz. Belki de on numara fotoğraflar çekersiniz çıktısını Sprocket ile alırsınız orası sorun değil. Sorun cihazın ihtiyaç duyduğu özel kağıdın fiyatında. Normalde üreticiler cihazı ucuza satıp, özel kağıda baskı mecburiyeti sunarak oradan parayı kaldırıyorlar. Bizden uyarması.. Bu durum tıpkı 60 TL’ye yazıcı satıp, 180 TL mürekkebi doldurmak ile eş değer durumda.

hp-sprocket-nedir
Teknik Detaylar

HP Scrocket modeli Polariod kameralarda bulunan sisteme çok benziyor. 2×3 formatında ve 313×400 DPI çözünürlük değerlerinde fotoğraf çıktısı verdiği gibi, Sprocket‘i kullanabilmek için akıllı telefonunuza da yazılımını indirmeniz gerekiyor.

Cihazın içerisinde 1 adet USB çıkışı yer aldığı gibi, kutunun içerisinde 10 adet özel baskı kağıdı çıkıyor. Yani 10 resim bastıktan sonra “welcome to money hub” diyoruz hep beraber. HP Sprocket modeli piyasada 129,99 Dolar‘dan satışa sunulurken, sonradan özel baskı kağıdı satın almak isterseniz 20’şerli paketlere 9,99 dolar ödemeniz gerekecek.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. valla aynen deli dumrul hesabı kiprit kutusu kadar bir fotoğrafa hangi deli 2 – 3 tl baylır merak ediyorum bu üreticiler üçkağıtçı 20 resim kağıdı hiç 40 tl olurmu yahu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler