Perşembe, Nisan 25, 2024

HTC Desire 10 Pro ve Desire 10 Lifestyle Serisi Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

HTC‘nin akıllı telefonları sizin gözünüzde nerede ? Bundan önceki HTC serileri amiral gemi olarak karşımıza çıktıktan sonra satış rakamları firmayı memnun etmeye başlamıştı. Ancak Türkiye’de halen biraz daha aktif olmaları gerektiğini düşünüyorum. Belki de o aktifliği ateşleyecek iki yeni amiral gemi olan HTC Desire 10 pro ve HTC Desire 10 lifestyle modelleri tanıtıldı.

Metalik Kasa, Yüksek Çözünürlük

Bir akıllı telefon almaya karar verdiniz. İlk bakacağınız teknik özellik ne olurdu ? Artık kullanıcılar tek bir özelliğe kilitlenmektense, diğer teknik özellikleri ve yenilikleri de dikkate almaya başladı. HTC’nin yeni amiral gemileri olan Desire 10 pro ve Desire 10 lifestyle modelleri yeni bir soluk getirmeyi başarmış diyebilirim.

Desire 10 pro modelinde geniş açılı resimler çekebilmek için Selfie Panorama modu eklendiği gibi, tepkime süresi yarım saniyenin altında olan parmak izi sensör de unutulmamış. Zira artık parmak izi sensörler yeni akıllı telefonlarda olmazsa olmazlardan birisi haline gelmiş durumda.

HTC Desire 10 lifestyle modelinde de HTC BoomSound Hi-Fi harici hoparlörleri ek özellik olarak ön plana çıkarken, kristal netliğinde performans sunabilen 24 bit Hi-Res ses sitemi ile birlikte geliyor. Başlıkta da bahsetmiş olduğum üzere HTC Desire 10 serisinin kasaları da metalik hatlara sahip.

htc-desire-10-pro-5
“Geç Bu İşleri, Kaç FPS Alırım ?”

Bazı takipçilerimiz daha çok teknik özellikler ile ilgilendiği için, aramızda artık bir gelenek haline gelen “bırak hoca yenilikleri, kaç fps alırız sen onu söyle ?” repliğini çoğu kez kullanıyorlar. O yüzden yukarıda bahsetmiş olduğum yenilikler sizi cezbetmediyse, teknik özellikleri incelemenizde fayda var.

HTC Desire 10 pro ve HTC Desire 10 lifestyle modelleri yüksek kontrast ve metalik altın rengi ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Desire 10 pro modelinde 1080p görüntü kalitesinin yanı sıra, 5.5 inç Full HD ekran bulunuyor. HTC Desire 10 lifestyle modelinde ise yine 5.5 inç ekran bulunurken, HD 720p görüntü kalitesi yer alıyor.

Desire 10 pro’nun hemen arka panelinde hızı ile dikkat çeken parmak izi sensör bulunuyor. Bu sensör sayesinde cihazın korunmasının yanı sıra, parmağınızın tek dokunuşu ile telefonun kilidini açmak mümkün oluyor. Sensörün tanıma kapasitesi de geniş olduğu için, parmağı her açıdan tanıyabiliyor. Hatta isterseniz parmak iziniz ile selfie bile çekebiliyorsunuz.

htc-desire-10-pro-3
Aynı zamanda Desire 10 Pro‘da 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bulunurken, 2 TB’a kadar microSD kart desteğine sahip. Ancak cihaz Android’in son sürümü yerine v.6.0.1 Marshmallow ile birlikte geliyor.

Desire 10 lifestyle modelinde ise 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunurken, yine 2 TB’a kadar microSD kart desteğine sahip. Lifestyle’da pro modelinde olduğu gibi Android v.6.0.1 Marshmallow ile birlikte geliyor.

htc-desire-10-pro-2
“Batarya Önemli Aga”

Çoğu kullanıcı akıllı telefon alırken teknik özellikleri gördükten sonra kilitlenip kalabiliyor. Ancak cihazı ayakta tutan ve o teknik özelliklerden maksimum verim alabilmenizi sağlayacak en önemli bileşenlerden birisi de bataryadır. HTC Desire 10 Pro modelinde 3.000 mAh batarya bulunurken, Desire 10 lifestyle modelinde ise 2.700 mAh batarya yer alıyor. Her iki batarya ile birlikte 1 günü devirebiliyorsunuz. Ancak bundan sonrasını beklememek lazım. Hele ki sürekli internet ve oyun ile haşır neşirseniz.

htc-desire-10-pro-4
Kamera Performansı

Artık akıllı telefonlar da birer profesyonel kamera haline gelmiş durumda. Güzel fotoğraflar çekebilmek için artık iyi lense sahip kameralar tercih ediyoruz. Desire serisinde ise kameraya ek spor modu, gece modu ve akıllı elektronik imaj sabitleme fonksiyonları bulunuyor. Titrek eller için de net videolar ve fotoğraflar yakalayabilmek mümkün. Auto HDR özelliği ile birlikte, düşük ışık ve gölgelerde iyi performans yakalamanızı sağlıyor.

Desire 10 pro modelinde 20 MP, f / 2.2, 28mm, lazer otofokus özelliklerine sahip arka kamera bulunuyor. Ön tarafta ise 13 MP selfie kamerasının yanı sıra, bir de Selfie Panorama modu bulunuyor. 150 derecelik geniş açılı panorama modu ile bir futbol takımını sığdırmak mümkün.

Desire 10 lifestyle modelinde 13 MP, f / 2.2, 28mm, otofokus destekli kamera bulunurken, LED flaş desteği ile geliyor. Ön tarafta ise 5 MP, f / 2.8, 34mm, 1080p, HDR özelliklerinde kamerası mevcut.

htc-desire-10-lifestyle-2
Karşılaştırma

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler