Çarşamba, Nisan 24, 2024

LG V20 Kutu Açılışı ve İncelemesi Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merakla beklenen LG V20 resmi olarak yayınlandı. İlk olarak San Francisco’da gördüğümüz LG V20 incelemesi ve kutu açılışı da dünya genelinde yavaş yavaş gelmeye başladı. Açıkçası tasarım açısından çok V10 ile çok fazla fark olmadığını söyleyebilirim. Dilerseniz şimdi LG V20 kutu açılışı ve incelemesine geçiş yapalım.

LG V20 Neler Sunuyor ?

Cihazı LG V10 işe karşılaştırdığımızda tasarımsal anlamda çok büyük yenilikler yok. Ancak güçlü donanım ve ince çizgiler ön plana çıkarken, daha önceden sizlere bahsetmiş olduğum Android’in son sürümü olan Nougat 7.0 işletim sistemi ile gelmesi en büyük artılarından birisi oldu.

Daha önceden modüler tasarım adı altında G5 ile karşımıza çıkan LG, V20 ile modüler tasarımdan vazgeçmiş durumda. Birazdan aşağıdaki LG V20 kutu açılışı videosunda çıkarılabilir bataryasını ve MIL-STD-810G sertifikasını göreceğiz.

LG V20’yi diğer modeller ile karşılaştırdığımızda daha köşeli ve keskin bir yapı kullanıcılara sunuluyor. Renk skalası olarak gümüş, pembe ve titanyum seçenekleri sunuluyor.

v20-kamera
Batarya Büyüdü, Tasarım Hafifleşti

V10’a göre daha büyük bir batarya ile karşı karşıyayız. Ancak bu durum sizi yanıltmasın; LG V20‘de 159.7 x 78.1 x 7.6 mm boyut bulunurken, 174 gram ağırlığa sahip. V10’a göre 19 gram daha hafif olduğunu söyleyebilirim.

Gelelim bir diğer önemli nokta olan ekrana. LG V20 daha önceden bahsedildiği üzere çift ekran ile birlikte geliyor. 5.7 inç büyüklükte ve Quad HD çözünürlük ile net görüntüler elde edilebiliyor. Ancak hatırlayacak olursanız daha önceden LG V10’u aşağıdaki videoda incelemiş ve çok fazla ısındığını sizlerle paylaşmıştık. Eğer LG V20‘de ısınma sorunu ile karşılaşacak olursa işlerin sarpa sarması söz konusu olabilir.

 

 

Siz yukarıda LG V10’un detaylarını izledikten sonra, biz LG V20‘nin ekranı ile devam edelim. Telefondaki ikinci ekran 2.1 inç büyüklüğe sahip olduğu gibi, 160 x 1040p çözünürlüğe sahip.

Burada önemli bir detaydan bahsetmek istiyorum;

LG V20‘de ana ekran kapalı olsa dahi, ikincil ekran çalışmaya devam edebiliyor. Burada hızlı araçlara erişim, Wi-Fi, el feneri, kamera, uygulamalar, sessiz mod ve müzik oynatıcısı gibi seçeneklere sıkıntısız erişim sağlanabiliyor.

v20-android
LG V20 Donanım Özellikleri

Yazımızın hemen başında sizlere “yüksek performanslı” bir LG V20 ile karşılaşacağımızdan bahsetmiştim. Cihaz gücünü Snapdragon’un başarılı işlemcisi 820’den gücünü alırken, içeride dört adet özelleştirilmiş Kyro çekirdekleri bulunuyor. Bu işlemci ile birlikte 2.2 GHz hıza ulaşabilmek mümkün. Grafik tarafında ise Quad HD ekranı Adreno 530 GPU çalıştırıyor.

LG V20 4 GB LPDDR4 RAM’in yanı sıra, 64 GB dahili depolama ve 256 GB‘a kadar microSD kart desteği ile birlikte geliyor.

v20-kamera
LG V20’de Kamera Nasıl ?

Teknik özelliklerden sonra bizi cezbeden bir diğer detay ise telefonun kamerası hiç şüphesiz. LG V20’nin arka panelinde 16 megapiksel çözünürlüğe sahip çift kamera bulunuyor. Bu kamerada f/1.8 lens yer aldığı gibi, sensör kalitesi gerçekten sağlam. Ön panelde ise 135 derecelik geniş açıya sahip, 8 megapiksel değerinde ön kamera bulunuyor.

Kamera 4K kalitesinde video çekimi yapabiliyor. Zira artık akıllı telefonların vazgeçilmezlerinden birisi haline geldi. Aynı zamanda 60 FPS’de 1080p görüntü kalitesine sahip oluyorsunuz. Son olarak otomatik lazer odaklaması ve çift LED flaş desteğinin bulunduğunu da belirtelim.

v20-kamera
Hızlı Şarj ve Parmak İzi Sensör Unutulmamış

LG V20‘de parmak izi sensör arka panelde kameranın hemen altına yerleştirilmiş. Bu sensörün tepkime süresi yarım saniyenin altında olduğu gibi, başarılı diyebiliriz. Şarj konusunda Quick Charge 3.0 desteği, 3.200 mAh batarya bulunuyor.

Üst düzey kullanıcılara hitap eden LG V20‘yi biz de incelemek için sabırsızlanıyoruz açıkçası. Geçtiğimiz sene İstanbul Ortaköy’de düzenlenen LG G5 tanıtımına katılmış ve Ufuk Bey ile güzel bir sohbet gerçekleştirmiştik. Yakın zamanda tekrar düzenlenecek olan LG V20 tanıtımı için konuları güncellemeye ve sizlere haberdar etmeye devam edeceğiz.

v20
LG V20 Kutu Açılışı ve İncelemesi

Aşağıdaki videoda LG V20‘nin kutu açılışını, içerisinden çıkan ürünleri ve detaylı incelemesini göreceksiniz. Son olarak LG’nin V20 için Bang & Olufsen kulaklıklarını da ürettiğini belirtelim ve sizleri inceleme videosu ile baş başa bırakalım.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler