Salı, Mayıs 7, 2024

Huawei Google uygulamalarını virüs olarak görüyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Virüs ve tehdit sorunları ile gündem de olan Huawei’de bildiğiniz üzere “Mayıs 2019” da PlayStore desteği çekilmişti. Kendi yazılımını geliştirerek kullanıcılarına AppGallery ismi ile uygulama dağıtım platformunu kurmuştu. Şu an ise kullanıcıların aldığı  Google uygulaması için virüs tehdit bildirimi herkesi şaşırttı. 10 milyarın üstünde indirmeye sahip olan uygulama neden Huawei cihazlarında virüs olarak algılanıyor?

Huawei Neden Google’ı virüs olarak algılıyor?

Bu yaşanan sorunun P30 Pro, P20 serisi, Mate 20 serisi ve daha önceden piyasaya sunulan cihazlarda görüldüğü, kullanıcılar tarafından  bir çok sosyal medya platformlarında ve Google Destek Formlarına bildirildi. Bu telefonlar, antivirüs programı olarak Optimizer uygulaması ile gelen Avast kaynaklı  virüs tarayıcısı kullanılıyor.

1200x627 huawei krizinin googlea maliyeti ne olacak 1559120256080

Huawei tarafından yapılan açıklamada bahsedilmek istenen  Google uygulamasında ki değişikliklerden kaynaklı, yanlışlıkla yapılan işlemlerden olduğu düşünülüyor. Huawei bu konunun üstünde durarak bu soruna çözüm bulmak için çalışıyor ifadelerinde bulundu.

Huawei Optimizer Uygulaması

Avast temelli Optimizer uygulaması cihazda bulunan virüs tarama yazılımıdır. Uygulamaya girdiğimiz zaman sağ alt tarafta bulunan Virüs tarama butonuna tıklayarak cihazda ki dosyalar, uygulamalar taranmaya başlar işlem sonunda kötü amaçlı yazılım bulunursa bu sizlere bildirilir. Tarama sonunda ekranın alt kısmında bulunan Powered by AVAST yazısı bizlerin karşısına çıkıyor olacak.

huawei optimizer 2

Huawei Optimizer Ayarları Nelerdir?

Uygulama ayarlarına geldiğimiz zaman Avast yeni geliştirdiği virüs tanımlarını güncelleme ile kullanıcılara sunuluyor. Otomatik şekilde Wi-Fi yoluyla güncelleme gerçekleşiyor. Bu özelliği devre dışı bırakmak için sunulan seçeneklerin bulunmasına rağmen, akıllı telefonlarda varsayılan ayar sadece Wi-Fi ayarı. Veriler günlük veya haftalık bir şekilde güncellenir.

optimizer software update 1

Google Uygulamasında değişiklik olacak mı?

Anlatılan ve yapılan açıklamaları birlikte inceledik lakin Google uygulaması üzerinde bir değişiklik yada yenilik yapılacak mı sorularına henüz bir açıklama yapılmadı. Bu durumun cihaz ile ilgili yazılımsal veya donanımsal bir sorun olduğu düşünülmüyor. Avast virüs programı üzerinde çalışmalar yapılmaya devam ediliyor.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler