Cumartesi, Nisan 27, 2024

Huawei Dünya’nın İlk 5G 8K Televizyonu Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei telefon işinden sonra televizyon sektörüne göz dikmiş durumda. Televizyon kanadında LG ve Samsung başı çekerken Huawei’den bir bilgi geldi. Gelen bu bilgide dünya’da ilk olacak hem 8K çözünürlüğünde hem de 5G destekli televizyonunu üretecek.

Huawei, bu yıl içerisinde Dünya’nın ilk 5G televizyonunu duyurmayı planlıyor ve Samsung, Apple gibi diğer teknoloji devlerine meydan okurcasına üç yıla ilk 5 bilgisayar yapımcısından biri olmayı hedefliyor.

Televizyonda 5G modülüyle birlikte 8K yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olacak. Bu demek oluyor ki yüksek çözünürlükteki içeriklerin indirilmesinde yeni nesil ağ kullanılacak.Bu ağ teknolojisi ile televizyona bağladığımız tüm ağ kablolarını unutabilirsiniz.

Huawei’nin yapacağı ilk televizyon olacak olan cihaz, Huawei’nin elektronik ekosistemini tamamlayacak (buna hali hazırda akıllı telefon ve giyilebilir cihazlar da dahil). Analistler, marka imajının gücünden şüphe ediyor ve bu yılın ilk çeyreğinde Apple‘ı geçerek Samsung‘dan sonra en iyi telefon üreticisi haline gelen Huawei, bu 5G döneminde önde olmaya kararlı.

5G baz istasyonlarının yanı sıra, Huawei zaten bir 5G katlanabilir akıllı telefonunu ve bu yıl sonra piyasaya sürülecek olan birkaç ev içi kullanım 5G yönlendiricisini tanıttı.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler