Cuma, Mart 29, 2024

Huawei MatePad Paper Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Shenzhen merkezli Çinli teknoloji üreticisi Huawei’in MatePad tablet ailesi hali hazırda LCD ve OLED ekran kullanan tabletlere zaten sahip fakat şirket ilk E-Ink ekrana sahip MatePad Paper’ı resmi olarak tanıttı. Tablet akıllı yenileme teknolojisine sahip 10,3 inçlik E-Ink ekranı sayesinde not okumak ve yazmak için tasarlandı ama aynı zamanda tam teşekküllü bir tablet.

E-Ink ekran teknolojisinin LCD ve AMOLED teknolojileriyle kıyaslandığı zaman avantajı mükemmel bir okunabilirlik sunuyor olması. Doğrudan güneş ışığı altında ekranda bulunan içerik en belirgin şekilde gözüküyor ve ekranın üstünde özel bir parlama önleyici katman yer alıyorken karanlık ortamlarda sorunsuz okuma deneyimi sunmak için 32 parlaklık seviyesi desteğine sahip.

Geleneksel elektronik okuyuculara kıyasla MatePad Paper, geniş ekranının avantajlarına da sahip; daha fazla metin sığan ve daha az sayfa çevirme gereksinimi sunan daha geniş bir görüntüleme alanı sunuluyor. Huawei’in yazılım departmanı diğer E-Ink ekranlardan daha hızlı video oynatmanıza, internette gezinmenize ve normal kullanıcı arayüzünde gezinmenize olanak tanıyan akıllı yenileme modu geliştirdi ve bu mod/teknoloji sayesinde metin okumadan normal tablete kolaylıkla geçiş yapabiliyorsunuz.

huawei matepad paper özellikleri
Huawei MatePad Paper Tanıtıldı! 3

MatePad Paper, 4096 basınç hassasiyet seviyelerine sahip Huawei’in ikinci nesil M-Pencil kalemini destekliyor. Kalem ile tablet arasındaki bağlantıda 26 ms gecikme olduğu iddia ediliyor. Tabletteki ekran aynı zamanda dokulu bir his veren ve yazı yazmak ve çizmek için daha doğal hissettirmesi gereken PMMA türüne sahip. Bir tarafta ders kitabı, diğer tarafta notlar uygulaması ile bölünmüş ekran notlarınızı rahatlıkla alabilirsiniz.

matepad paper huawei
Huawei MatePad Paper Tanıtıldı! 4

Yazılım tarafında HarmonyOS 2.0’ı çalıştırıyor ve Huawei telefonlarından akıllı içerik aktarımını destekliyor. 4GB RAM ve 64GB Depolama Alanı ile birlikte gelen akıllı telefon Wi-Fi 6+ bağlantına teknolojisine, güç düğmesine entegre edilmiş parmak izi okuyucusuna sahip.

Şirketin iddialarına göre 360 gram ağrılığında ki tablet bekleme modunda kaldığı zaman dört haftaya kadar pil dayanıklılığı vaat ediyor. Haki ve Mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneğinde gelen tablet 499 Euro fiyat etiketine sahip olacak ve kutu içeriğinden M-Pencil ile Folio kapak çıkacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler