Perşembe, Nisan 25, 2024

Huawei P30 ve P30 Pro’nun Özellikleri Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei’nin yeni akıllı telefonları P30 ve P30 Pro yakında piyasaya sürülecek. Ancak şuan sadece özellikleri belli oldu. Gelin bizde o özelliklere göz atalım.

Huawei son bir sene içerisinde tüm dünyada oldukça iyi bir konuma gelmeyi başardı. Telefon alanında birçok satış yapan Huawei günümüzde çıkış yapan firmalardan birisi. Şimdi ise yeni modelleri ile piyasayı sallamaya geliyor. Gelin P30 ve P30 Pro’nun özelliklerine göz atalım.

Huawei’nin yeni amiral gemisi modelleri P30 ve P30 Pro OLED ekranla beraber geliyor. P30’da bu OLED ekranın büyüklüğünü 6.1 inç olarak belirlemişken, P30 Pro’da ise yine aynı ekran 6.5 inç büyüklüğünde.

İşlemci olarak her iki modelde Kirin 980 yonga setini kullanırken, Ram konusunda ayrılıyorlar. P30 beraberinde 8GB Ram getirirken, P30 Pro ise 12GB Ram belleğe sahip. Yine batarya konusunda da net bir bilgi bulunmuyor.

Her iki modelinde ön kısmında bir adet kamera bulunurken, P30’un arka kısmında 3 adet, P30 Pro’nun arka kısmında ise 4 adet kamera bulunuyor. Tabi bu kameraların hangi çözünürlüklerde görüntü aldığı bilinmiyor. Ancak P30’un sensör olarak Sony IMX600 kullandığını söyleyebiliriz. P30 Pro’da da ya aynı sensör kullanılır yada daha üstü olan IMX607 kullanılır.

Cihazların özellikleri genel hatlarıyla bu şekildeydi. Özellikler oldukça yüksek. Hatta Ram bellekler aynı tasarımı gibi şimdiden benim ilgimi çekti. Umarız fiyatlarıda makul olur.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler