Pazar, Temmuz 7, 2024

Huawei P40 Pro Kamera Sistemi Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei P40 Pro, Çinli akıllı telefon üreticisinin belki de en iddialı akıllı telefonu olacak. Mate 30 serisiyle adından sıkça söz ettiren markanın yeni amiral gemisi serisi akıllı telefonu olacak olan Huawei P40 Pro modeli için önemli detaylar da gelmeye devam ediyor.

Son olarak yeni seri akıllı telefonların kaç kamera kullanacağı konusunda bazı detaylar ortaya çıktı. Render görüntülerinin yayınlanmasının ardından telefonun kamera özellikleri konusunda da bilgiler verildi.

P40 Pro, 5 arka ve 2 ön kamera ile gelecek

Paylaşılan render görsellerine göre P40 Pro kamera teknolojisi çok iddialı olacak. Telefonun arka kısımda kare şeklinde kamera alanı yerine dikdörtgen şeklinde bir kamera alanı kullanılacak. Bu kısımda tam 5 arka kamera sunulacak. 5 arka kameraya ek olarak bir de flaş ışığının yer aldığını göreceğiz.

Huawei P40 Pro

Sol kısımda dikine sıralanmış 3 kamera ve sağ kısımda ise 2 kamera ile beraber bir flaş ışığı dikkat çekecek. Kameraların özelliklerinin de fark yaratması bekleniyor. Bu 5 kameranın özelliklerinin şöyle olması bekleniyor:

  • Geniş açılı ana kamera
  • Sine Lens ikici kamera
  • ToF sensörü
  • 10x optik zoom özellikli periskop lens
  • 9x optik zuma kadar telefoto lens ya da bunun yerine ultra geniş açılı lens

Kamera diziliminin genel olarak bu şekilde olması bekleniyor. Önde ise ekrana gömülü olarak çift kamera kullanılacağı bilgisi var. Fakat bu kameraların özelliklerinin neler olacağını bilemiyoruz.

Tasarım ve kameralar konusunda iddialı modeller olacak olan Huawei P40 Pro akıllı telefonlarının teknik özellikler bölümünde de yine fark yaratacak seriler olduğunu ekleyelim. Öyle ki telefonların içerisinde Kirin 990 5G işlemcilerinin kullanılması bekleniyor.

Huawei P40 Pro

6.5 inç ana modelde, 6.7 inç Pro modelde ekran boyutuna yer verilmesi ve ekranların da 20:9 oranında olması söz konusu olacak. AMOLED ekranlar 90 Hz yenileme hızı sunacak ve QHD çözünürlüğe yer verilecek.

8 ve 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği ve Android 10 üzerine kurulu olan EMUI 10.1 arayüzüyle beraber boy gösterecek olan Huawei P40 Pro, Mart 2020’de tanıtıma çıkacak. Telefonun Google servislerini kullanamayacak olmasına karşın fiyatının nasıl olacağı ve hangi ülkelerde satılacağı da merakla bekleniyor.

Kaçırmayın: Nokia 9.2 için İlk Detaylar Ortaya Çıktı

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler