Cuma, Nisan 19, 2024

Huawei P40 Türkiye Fiyatı Şaşkınlık Yarattı

Paylaş

silkroad gaminggentr

İhtişamlı tasarımları ve dikkat çeken kamera özellikleri ile kendisini gösteren Huawei P40 akıllı telefon serisi için beklenen tanıtım geçen ay yapıldı. Aradan geçen 1 ay sonrasında sonunda P40 serisi Türkiye fiyatları da açıklandı.

Diğer birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de satışa çıkmasını beklediğimiz akıllı telefonlar için duyurulan fiyatlar ise dikkat çekici. Açıkçası markanın bu alanda biraz iddialı fiyatlarla kullanıcıların karşısına çıktığını söylemek lazım.

Huawei P40 Türkiye fiyatları nasıl?

Serinin en iyi modeli Pro Plus olarak satışa sunulan model ancak bu telefon henüz ülkemizde satışa çıkarılmadı. Şimdilik Türkiye’de alınabilecek olan en iyi model Huawei P40 Pro telefonu. 8 GB RAM, Kirin 990 işlemci ve 6.58 inç çerçevesiz ekranla beraber bu modelin fiyatı ise 11.999 TL yani 12 bin TL olarak belirlenmiş.

Pro modeli bir kenara bırakıp ben ana modeli tercih ederim diyenlerdenseniz bu durumda da ödemeniz gereken tutar 8499 TL oluyor. Ana modelde de Kirin 990 işlemci, 8 GB RAM ve 6.1 inçlik çerçeveli bir ekran kullanılıyor.

Huawei P40

Bu iki akıllı telefonun dışında bir de bonus modelinin sunulduğunu görmekteyiz. Bonus modeli kısa süre önce tanıtılan Huawei P40 Lite akıllı telefonu oldu. Kirin 810 işlemcileri, 6 GB RAM miktarı gibi iddialı özellikleri bulunan Lite versiyonun fiyatı ise 3199 TL.

Başlıkta fiyatların şaşkınlık yarattığını söylemiştik. Bu durumun nedeni telefonlarda Google uygulamalarının yüklü olmaması. Android işletim sisteminde hiçbir Google servisini kullanamamasına rağmen, telefonların fiyatında indirim söz konusu değil. Bu fiyatlarda Google servisleri olmayan bir akıllı telefonun ne kadar tercih edileceği tartışılır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler