Cuma, Mart 29, 2024

Kararlaştı: iPhone 12, Daha Küçük Çentik ile Gelecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon dünyasına “çentik” akımını ilk kez getiren Apple beyciğim, çentik akımını küçülten son şirket oluyor. İnternette dolaşan çoğu sağlam sızıntıya göre Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 12 modeli ya da artık hangi isim ile tanıtılacaksa, normalinden daha da küçük bir çentik anlayışına giderek daha iyi bir ekran deneyimi sunacak.

FrotPageTech’in daha önce diğer iPhone ayrıntılarını sızdırmış olan John Posser isimli editör, çok daha küçük bir çentik gösteren bir şema sağlayarak aklımızdaki şüpheler boşluğunu bir fiil doldurdu.

Jon Prosser tarafından paylaşılan şema, daha küçük çentiğin tüm sensörleri barındırırken herhangi bir işlevsellik bırakmayacağını gösteriyor. Bunun ile birlikte, önemli ölçüde kulaklık hoparlörü, çentik içinden alınarak cihaz çerçevesine taşınıyor.

Bahsi geçen ve yorumlamalar yaptığımız bu şema sızıntısının yakın zamanda çentiksiz ve tamamen ekrandan oluşan bir iPhone modeli için haberci olacağını söylüyor. Anlaşılan o ki Apple yavaş yavaş çentik sevdasını geride bırakıyor.

iphone 12 notch 1
Kararlaştı: iPhone 12, Daha Küçük Çentik ile Gelecek 2

Neler gelecek?

Daha önceki sızıntılar iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’in düz paslanmaz çelik kenarlara ve iPad Pro gibi daha keskin yuvarlak köşelere sahip olacağını ortaya koydu. Ayrıca, cihazların önünde iPhone 5 benzeri düz ekran tasarımı olacak. Yeni tasarıma ek olarak, iPhone 12 Pro Max cihazının arkasında üçlü kamera kurulumu olacak. Apple ayrıca daha gelişmiş AR özellikleri için LIDAR 3D sensörüne ve cihazın yeni nesil aksesuarlara bağlanmasına izin veren iPad Smart Connector’a sahip olacak.

Söylentilere göre, iPhone 12 Pro Max ve iPhone 12 Pro’da 64 MP ana kamera, geliştirilmiş Gece modu, geliştirilmiş HDR, Makro modu ve gelişmiş zoom özellikleri olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler