Cuma, Mayıs 3, 2024

Huawei Watch 4 Şeker Ölçümü Yapabilecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı saatlerde sağlık takibi yapılması, yeni bir şey değil. Kalp ritim sensörlerinden başlayan süreçte, saatlerin tansiyon ölçmeye ve hatta EKG çekmeye kadar uzandığını gördük. Ama bu alanda giyilebilir teknoloji için sınırlar tamamlanmış değil. Bir yandan da gelişme devam ediyor. Şu an gündem konusu ise akıllı saatlerle beraber şeker ölçümünün yapılması. Paylaşılan bilgilere bakacak olursak Huawei Watch 4, şeker ölçümü için kullanılacak ilk akıllı saat modellerinden biri olacak.

Huawei Watch 4 Şeker Ölçüm Özelliği Nasıl Çalışacak?

Huawei’nin bu yeni ölçüm için yaptığı çalışma ise bir hayli kapsamlı bir çalışma. Marka 800 bin metrik üzerinde çalışmalar gerçekleştirmiş ve toplamda 100 bin saat üzerinde bir mesai harcamış.

Bu çalışma sonucunda saatten toplanan sensör verileri incelenmiş. Toplamda 10 farklı veri üzerinde yapılan çalışmayla beraber 1 dakika içince şeker ölçümümün yapılması sağlanmış.

Kan şekeri ölçümünü kullanıcılar da yapabilecek ama tabii ki bunun bazı şartları da olacak. Bir kere özellik ilk olarak Çin genelinde kullanıma sunulacak. Avrupa gibi bölgeler için biraz daha zamana ihtiyaç var.

Huawei Watch 4

İkinci kısımda kullanıcıların belli şartları sağlaması gerekiyor. Kullanıcılar özelliği kullanmak için sağlık araştırma programına kayıt olacaklar ve 18 yaş sınırını da geçmiş olmaları gerekiyor. Ayrıca şu an için sadece Tip 1 diyabet için veriler okunabiliyor ve ölçüm kullanıcı isteğine bağlı olarak yapılmıyor. Belli zaman aralıklarıyla otomatik olarak yapılıyor.

Huawei Watch 4

Huawei Watch 4 şeker ölçümü özelliği için şimdilik detaylar bunlar. Şeker ölçüm özelliği için ilk adımlar atıldı da diyebiliriz. Özelliğin her kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılması biraz daha zaman alacak diyebiliriz. Huawei bu konuda daha nasıl adımlar atacak bekleyip göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler