Cuma, Nisan 19, 2024

Huawei’den Sesli Asistan: Celia

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei, P40 serisi akıllı telefonlarını nihayet piyasaya sürdü ve beklendiği gibi herhangi bir şekilde içerisinde Google Hizmetlerini barındırmıyor. Google Hizmetlerini içerisinde barındırmaması demek Google’ın Kişisel Sesli Asistan servisi olan Google Asistan’dan da mahrum kalmak demek.

Bu nedenden ötürü Huawei, Apple beyciğim gibi kendi kişisel sesli asistanını oluşturmaya yöneliyor ve “Celia” ismini verdiği kişisel asistanını tanıtıyor. Google Asistan’ın bıraktığı boşluğu doldurabilmek için Huawei’nin asistanı Celia, Fransızca ve İspanyolca dillerini destekliyor. Celia, Google uygulamaları olmadan, telefonlarında tamamen bir sesli asistandan yoksun kalacak olan Batı pazarı için tasarlandı.

Screenshot 20200326 142730 com.huawei.hiassistantoversea
Huawei'den Sesli Asistan: Celia 4

Sesli Asistan Celia, Google Asistan ve Apple Siri gibi asistanların ilk çıktığı günlerden geçiyor ve arayüzüne baktığımız zaman Siri’yi bize anımsatıyor. Celia, hava durumu ile ilgili sorulara yanıt verebiliyor, telefon görüşmeleri başlatabiliyor veya kısa mesaj gönderme, takvim hatırlatıcıları ayarlama, müzik oynatma ve hatta çeviri gerçekleştirme komutlarını yanıtlayabileceği anlamına gelir.

Screenshot 20200326 142703 com.huawei.android.launcher
Huawei'den Sesli Asistan: Celia 5

Tasarımsal açıdan hem Google Asistan hem de Apple Siri’ye benzeyen Celia, yiyecekleri tanımlamak ve kalori sayısını tahmin etmek gibi şeyler yapabilen bir yapay zeka kamera öğesine sahip. Huawei, zamanla asistanın daha fazla özellik ekleyebileceğini ve akıllı telefonların yanı sıra cihazlarda görünebilecğeini belirtti.

Screenshot 20200326 142645 com.huawei.hiassistantoversea
Huawei'den Sesli Asistan: Celia 6

Diğer cihazlara da gelecek!

Sesli asistanı çalıştırmak için “Hey Celia” diye seslenebilirsiniz. Bu komut bize “Hey Siri” ve “Hey Google!” komutlarını anımsattı değil mi? Huawei diğer bazı akıllı telefonlarını bu ses asistanıyla güncelleyecek. Bu, diğer cihazlarda EMUI 10.1’in bir parçası olarak gelecektir, ancak Huawei’nin hala Google uygulamaları yüklü olan eski cihazlarının bazılarında Google Asistan ile birlikte bulunup bulunmayacağından emin değiliz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler