Cuma, Mart 29, 2024

İddia: Google, Fitbit Firmasını Satın Almaya Çalışıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Reuters tarafından yapılan bir habere göre Google’ın ana şirketi olan Alphabet, giyilebilir ürün şirketi Fitbit firmasını satın alıyor. Şu anda, müzakerelere aşina olan kaynaklara göre anlaşmanın kesin olarak gerçekleşeceğine dair bir onay söz konusu değil ve de Alphabet’in Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirketi satın almak için ne kadar teklif ettiği bilinmiyor.

Google, Wear OS işletim sistemiyle yıllarca giyilebilir pazarda bir rol oynadı, ancak LG, Fossil ve TicWatch dahil olmak üzere çok çeşitli şirketlerden destek almasına rağmen, Apple Watch ile rekabet etmek için mücadele etti. Büyük bir Android üreticisi olan Samsung bile Wear OS’yi kendi Tizen işletim sistemi lehine önledi.

144116 smartwatches review fossil q explorist image11 iuaerq4fyy

Ocak ayında, Google, Fossil’den bir tür akıllı saat teknolojisi elde etmek için 40 milyon dolar ödeme yaptı, ancak bu teknolojinin ne olduğu belli değil. Fosil firmasından bir yönetici, bu teknolojiyi “henüz piyasaya girmeyen yeni bir ürün yeniliği” olarak nitelendirdi ve bildiğimiz kadarıyla, henüz yapılmadı.

Google, kendi akıllı saatini üretmenin peşinde

Google’ın, Google markasını taşıyan bir Pixel akıllı saati piyasaya sürdüğü ile ilgili olarak söylentiler sürekli ortaya çıkmıştır. 2016 yılında bir noktada, bu planlar neredeyse bir Google akıllı saatinin piyasaya sürülmesine neden oldu ancak şirket bu planların saatlerin “Google donanım markasının adını aşağıya çekebileceği” endişeleri üzerine yönlendirdi. 

O zamandan beri, Google’ın birinci parti donanım emelleri önemli ölçüde büyüdü. Htc’nin akıllı telefon mühendislik ekibinin bir kısmını 2017 yılında Pixel telefonları üzerinde çalışmak üzere satın aldı ve Fitbit’in satın alınması giyilebilir alanlarda benzer bir birinci taraf hamlesi yapabilmesine olanak sağlayabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler