Cumartesi, Nisan 20, 2024

Uber Finans Sektörüne Giriyor: Uber Money

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sürücüler için banka kartları, yolcular için kredi kartları geliyor; Uber, büyüyen finansal hizmetler işini yürütmek için Uber Money adında yeni bir departman oluşturuyor. Grup, şirketin kredi ve banka kartı tekliflerinden, sürücüler için dijital cüzdanlara, sürücülerin zamanında ödeme almak için kullandıkları ürünlere kadar her şeyi denetleyecek.

Şirket, işe başlamak için Uber sürücülerinin yolculuklarda kazandıkları parayı anında kullanabilmelerinin daha iyi bir yolunu niçin elde edeceğini söylüyor. Genellikle sürücüler haftalık ödemeleri bekliyorlar veya Anında Ödeme adlı bir özelliği kullanarak nakit para ile ödemelerini gün beklemeden alıyorlar.

Şirket, artık sürücülerin ve Uber Eats kuryelerinin gibi diğer serbest çalışanların “Uber Borç hesabı üzerinden yapılan her yolculuktan sonra kazançlarına gerçek zamanlı erişime” sahip olacağını belirtiyor. Bu mobil banka hesabı, Uber‘in 4 milyondan fazla sürücüsü ve kuryelerinin her seyahat veya teslimattan sonra paralarını anında alabilecekleri anlamına geliyor.

Yolculuk sonrası kazandığınız parayı harcayın!

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sürücüler (kısa süre sonra diğer ülkeler) merkezi Pasadena, Kaliforniya’da bulunan bir finans teknolojisi ve banka holding şirketi olan Green Dot tarafından sağlanan bir hesaba bağlı ücretsiz banka kartı için kayıt oluşturabiliyorlar.

Uber’in sürücülerin “kazanç ve harcama geçmişlerini kolayca izlemelerine, paralarını yönetmelerine ve taşımalarına ve yeni Uber finansal ürünlerini tek bir yerde keşfetmelerine olanak sağlayacağını” söylediği dijital cüzdan, önümüzdeki haftalarda Uber sürücü uygulamasında kullanıma sunulacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler