Cuma, Nisan 26, 2024

İlk 4K OLED Ekran Sahip Telefon: Sony Xperia 1

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony söz konusu akıllı telefonlar olunca zorlu bir geçmişe sahip. Geçen yıl boxy tasarımını hayata geçireceklerini ve daha modern yenilikler getireceklerinin sözünü vermişlerdi. Ancak teknoloji ortamı gün geçtikçe değişmeye devam ediyor ve bu yenilikler biraz eski görünmeye başladı bile. Sony’nin geçtiğimiz Şubat ayında Amiral Gemisi olan Xperia 1 tanıtılmıştı. İlk 4K OLED ekrana sahip telefonun Sony Xperia 1 olduğunu hepimiz biliyoruz. Gelin şu 4K OLED ekranlı telefona yakından bakalım.

Sony Xperia 1 Özellikleri

xperia1 min.

Xperia 1, bir Amiral Gemisi. Telefon 21:9 en boy oranı sayesinde uzun ancak tabii ki bu Samsung’un Galaxy S10 serisi kadar modern durduğu anlamına gelmiyor. Örneğin bir çentik veya bir kamera deliği kullanmak yerine Sony, oldukça büyük bir alın çerçevesi tutmayı seçti. Neyse ki kenarlardaki ve alttaki çerçeveleri oldukça ince. 

Sony’nin yeni çıkartacağı bu modelinde Dünyadaki ilk 4K OLED ekrana sahip olacak ve HDR10‘u da destekleyecek. Canlı renkler ve siyah tonları bu ekran sayesinde daha güzel görünecek. Ayrıca Netflix ve YouTube gibi HDR10’u destekleyen servislerden aktaracağınız HDR Filmler de bu telefonda daha güzel görünecek. Telefonun yan tarafında parmak izi okuyucu sensörü ve alt tarafında ise Type-C yuvası yer alıyor.

Xperia 1, Snapdragon 855 işlemcisine sahip olup, 6GB Ram ve 128GB depolama alanı ile birlikte geliyor. Ayrıca 512GB boyuta kadar takabileceğiniz bir MicroSD kart yuvası da telefonda yer alıyor. Telefonda 3300mAh batarya var fakat 4K OLED ekrana ne kadar dayanabildiğini bekleyip görmek zorundayız.

Telefonun arka tarafında 3 adet kamera bulunuyor. Bunlardan birincisi Optik Görüntü Sabitleme (OIS) özelliğine sahip 12 megapiksel çözünürlüğünde bir kamera, diğeri 12 megapiksel çözünürlüğünde bir telefoto kamera ve 12 megapiksellik süper geniş açı lensini bulunuyor. Ayrıca bu 3 kamera yapay zeka ile desteklenmiş. 

Sony’nin önceki telefonlarında da kameraya önem verdiğini görmüştük. Sony Xperia 1’de de Cinema Pro özelliği eklenerek özellikle video tarafında daha profesyonel görüntüler çekmenizi sağlıyor. Cihazın ön tarafında da 8 megapiksellik bir kamera bulunuyor.

Cihaz IP68 Suya dayanıklılık sertifikasına sahip ve Android’in en güncel sürümü olan Android Pie 9.0 ile geliyor. Ayrıca tüm oyunları daha optimize bir şekilde oynamamıza olanak sağlayan Game Enhancer adlı yeni bir uygulama da cihazın içinde yer alıyor.

Telefon Siyah, gri, beyaz ve mor renk seçeneklerine sahip fakat ülkemizde satışı henüz yok.

  • CPU: Snapdragon 855
  • Bellek: 6 GB
  • Hafıza: 128 GB
  • MicroSD Kart Desteği: 512 GB’a kadar
  • Ekran Boyutu: 6.5 inç
  • Batarya: 3300mAh
  • Jak Girişi: Yok
  • İşletim Sistemi: Android Pie 9.0

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler