Cuma, Nisan 19, 2024

İlk Özel Model, GUNNIR Arc A380 Photon Ekran Kartı Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel’in masaüstü ekran kartı modellerinin ilki geçtiğimiz gün tanıtıldı. Intel Arc A380 adıyla tanıtılan yeni ekran kartı ilk etapta sadece Çin’e özel sunulmuştu. İşte bu seri için özel versiyonlar da ortaya çıkmaya başladı. İlk özel versiyon ise GUNNIR Arc A380 Photon oldu.

Tahmin edebileceğiniz gibi özel model Çin’de satışa sunuldu. GUNNIR imzasını taşıyan yeni ekran kartı, referans modelden çok farklı bir model de değil. Peki neler sunuyor bir bakalım.

GUNNIR Arc A380 Photon Tüm Özellikleri

Kartın giriş seviyesinde bir model olduğunu tekrar hatırlatalım. Özel modele baktığımız zaman, tasarım kısmında ilk olarak fan sayısındaki değişiklik karşımıza çıkıyor.

Temel modelde tek bir fan kullanılmıştı. Soğutma performansını tabii ki bilmiyoruz ama teknik detaylar ve TDP değerlendirildiği zaman tek fan yeterli gelmişti. GUNNIR Arc A380 Photon özel modelinde ise çift fan kullanımı tercih edilmiş.

Üst kısımda markanın ek bir aydınlatmalı logoya yer verdiği de gözüküyor. Bunun ve soğutucu bloğun getirdiği kalınlığın dışında tasarımda çok önemli bir detay yok.

GUNNIR Arc A380 Photon

Teknik açıdan baktığımızda da yine 8 adet Xe çekirdeğinin kullanılması detayı karşımıza çıkıyor. Ek olarak 8 ışın izleme biriminin yer aldığını da not olarak düşelim. Toplamda 1024 adet FP32 çekirdeği bulunduran ekran kartı, 2450 MHz arttırılmış saat hızına kadar çıkabiliyor.

OC değerinin bu olduğu açıklandı ama temel saat hızı konusunda bir açıklama yapılmadı. Kart için merak edilen bir başka nokta ise tabii ki bu kartın bellek kısmı olmuştu.

GUNNIR Arc A380 Photon

Referans modelden farklı olarak GUNNIR Arc A380 Photon, 15.5 Gbps hızında 6 GB GDDR6 bellek sunuyor.

Bellek konusunda bu seçenek yeterli mi değil mi bunu performans testlerinde göreceğimizi de ekleyelim. Şu an kartın performans testleri yayınlanmadı.

96 bit bellek veri yolunun olduğu ekran kartı için son detayımız ise TDP değeri ve güç konektörleri üzerine olsun. Söz konusu ekran kartı tek bir 8 pinli konektör ile güç alıyor ve 92W TDP değerine sahip.

GUNNIR Arc A380 Photon

3 adet DisPlay Port ve 1 adet HDMI 2.0 portun yer aldığı modelin resmi fiyatı için yeni açıklamalar bekleyeceğiz. Ayrıca kartın şu an sadece Çin’de olduğu bir kez daha vurgulayalım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler