Salı, Nisan 23, 2024

IMDb’ye göre 2017 Yılında En Beğenilen 10 Yabancı Film

Paylaş

silkroad gaminggentr

Film severlerin, bir filmi izlemeden önce ziyaret ettiği en sağlam kaynak herhalde IMDb‘dir. Her yıl en beğenilen filmleri takipçileriyle paylaşan platform, 2017‘nin en beğenilen 10 yabancı filmini de açıkladı. Listede en tepedeki ismin Star Wars: The Last Jedi olması beklenirken, bu yapım kendisine ancak üçüncü sırada yer bulabilmiş.

Bir film izlemeden önce pek çoğumuz, o filmin izlenmeye değer bir film olup olmadığını düşünmekteyiz. Hiçbirimiz, hayatımızdan gidecek en az bir buçuk saatin boşa gitmesini istemeyiz. Bazı filmler vardır ki; izlendiğinde düşündürür, mutlu eder, hüzünlendirir, gaza getirir ya da ufkumuzu açar. Bu tür filmler pek çok kişi için izlenmeye değer filmler olarak kabul edilirken, bazen de öyle filmler vardır ki; bizi izlediğimize, izleyeceğimize pişman eder.

IMDb 2017nin En Beğenilen 10 Yabancı Filmini Açıkladı İÇERİK PNG min

İşte burada izleyicinin yardımına koşan bir platform ortaya çıkıyor. Bu platform, çoğumuzun yakından tanıdığı IMDb.

Sıralama Bizleri Şaşırtıyor

Internet Movie Database, yeryüzündeki tüm ülkelerin ve tüm dönemlerin sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir veri tabanıdır. Buradaki sıralamalar hesaplanırken, izleyicilerin değerlendirmeleri de büyük bir paya sahiptir.
Her yıl en çok beğenilen filmlerin listesini paylaşan platform, içerisinde bulunduğumuz yılın son günlerinde 2017 yılının da en çok beğeni alan yapımlarını paylaştı. 10 isimliklik liste, beklentilerimizi genel olarak doğrulasa da, açıkladığı sıralamalarda bizleri şaşırtıyor.

Star Wars Üçüncü Sırada

Vizyona giren her filmiyle yüksek bilet satışları yakalayan Star Wars serisinin son filmi olan The Last Jedi(Son Jedi), on isimden oluşan listede kendisine üçüncü sırada yer bulabilirken, birinci sırayı Pixar yapımı Coco isimli animasyon filmi kapatmış durumda. Birinci sırayı takip edip ikinci sıraya oturan yapım ise Blade Runner 2049. Blade Runner 2049, her ne kadar sansür uygulamalarına maruz kalsa da, listede kendisine güzel bir yer kapmış durumda. Pek çoğumuzun favori deli fişek karakteri Wolverine‘in filmi Logan ise, listede kendisine ancak beşinci sırada yer bulabilmiş.

IMDb‘nin açıkladığı en beğenilen 10 filmden oluşan listeye aşağıdan göz atabilirsiniz.

Birinci Sıradaki İsim: Coco (IMDb Puanı: 8.8)

İkinci Sıradaki İsim: Blade Runner (IMDb Puanı: 8.4)

Üçüncü Sıradaki İsim: Star Wars: The Last Jedi (IMDb Puanı: 7.7)

Dördüncü Sıradaki İsim: Dunkirk (IMDb Puanı: 8.2)

Beşinci Sıradaki İsim: Logan (IMDb Puanı: 8.2)

Altıncı Sıradaki İsim: Thor: Ragnarok (IMDb Puanı: 8.1)

Yedinci Sıradaki İsim: Guardians of The Galaxy Vol. 2 (IMDb Puanı: 7.8)

Sekizinci Sıradaki İsim: Wind River (IMDb Puanı: 7.8)

Dokuzuncu Sıradaki İsim: Baby Driver (IMDb Puanı: 7.8)

Onuncu Sıradaki İsim: Get Out (IMDb Puanı: 7.7)

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler