Cuma, Mart 29, 2024

ING, Kendisine Ait Kripto Para Birimini Çıkardığını Söyledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İster beğenin ister beğenmeyin fakat merkez bankaları ufaktan dijital para (kripto para birimleri) işlerine girmeye başlıyor. Tam olarak ne zaman piyasaya sürülecekler bilinmiyor. Hollanda menşeili banka ING’nin finans ve bankacılık uzmanlarına göre, “tam teşekküllü bir merkez bankası dijital para birimi geliyor.

Bankanın ekonomik ve finansal analiz platformu THINK’de bugün yayınlanan bir makalede, ING’nin baş ekonomisti Mark Cliffe ve dijital finans baş ekonomisti Teunis Brosens, “bir sonraki yıl içinde bir merkez bankası dijital para biriminin beş yıl içinde ortaya çıktığını görebiliriz” dedi.”

1034347795

Ama herkes o kadar da emin değil. Makaleye eşlik eden bir videoda, Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) ekonomist Priscilla Toffano, merkez bankası dijital para birimlerinin gelecekte çok daha fazla gerçekleşeceğine inanıyor.

Nakitlere elveda edeceğiz!

Cliffe, bankaya ait dijital para birimleriyle “nakit ve banknotlardan” tamamen kurtulabileceğimizi ekliyor. Şahsen, şu anda sahip olduğumuz paranın dijital temsilinden ne kadar farklı olduğunu anlamıyorum. En büyük değişiklik, bankaların dijital bir dolar gibi tek bir para birimi yerine, ING Coin gibi kendi para birimlerini yönetmeleri durumunda olacak.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler