Cuma, Nisan 26, 2024

İngiltere, 5G Konusunda Huawei ile Çalışmayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kasım sonlarına doğru ortaya çıkan yeni bir rapor sonuçlarına göre İngiltere, 2021 yılının Eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere 5G çalışmalarında Çinli şirket Huawei ile alakalı tüm ürünleri kullanmayı bırakacak. Bunlara ek olarak mevcut İngiltere hükümeti, 2027 senesine kadar ülke çapındaki tüm ağlarda Huawei ekipmanlarını bırakmayı planlıyor.

Trump hükümetindeki Amerika ile Çin arasında yaşanan problemler ve ticaret yasakları ile zor bir dönem geçiren teknoloji devi, bir taraftan da diğer ülkelerin kendisine getirdiği yasaklar ile uğraş veriyor. Geride bıraktığımız aylarda İngiltere’nin 5G altyapı programından ihraç edilen Çin merkezli şirket, bu yasağın yeniden gözden geçirilmesini istemişti.

Huawei ekipmanları kullanan şirketlere yaptırım gelecek

Rapora baktığımız zaman durumun ciddi olduğunu anlayabiliyoruz. Huawei firmasının İngiltere’deki 5G ağlardan çıkarılması şirketin bu yoldan geri dönüşü olmayacağını belirtiyor. Geride bıraktığımız Haziran ayında yapılan bir açıklamada 2027 senesine kadar tüm Huawei teknolojisinin İngiltere’nin teknoloji altyapısından çıkarılmasına karar verilmişti.

Hükümet tarafından önerilen mevzuata göre Huawei şirketine ait ekipmanları kullanmaya devam eden ulusal şirketler, yeni standartlara uyum sağlamadıkları gerekçesi ile yıllık cirolarının %10’una kadarı veya günlük 100 bin sterlinlik para cezasına çarptırılabilecekler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler