Salı, Nisan 23, 2024

TikTok’a Daha Fazla Aile Denetimi Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

TikTok, milyonlarca genç kullanıcısının ebeveynlerine, çocuklarının görebileceklerini ve paylaşabileceklerini kısıtlamaları için daha fazla seçenek sunuyor.

Kısa biçimli video uygulaması Salı günü, gençlerin TikTok’ta hangi içerikleri arayabileceklerine, profilleri hakkında yorum yapabileceklerine, hangi videoları beğendiklerini ve profillerini kimlerin görebileceğine karar verme yeteneği de dahil olmak üzere bir dizi yeni ebeveyn denetimi duyurdu.

Şirketin küresel çocuk içeriği güvenlik politikası başkanı Tracy Elizabeth ve çocuk içerikleri başkanı Alexandra Evans, “Amacımız, kendini ifade etmek için güvenli ve destekleyici bir yer yaratmaya çalışırken gençler için güvenlik ve özerklik arasında bir denge kurmaktır” dedi Avrupa için yayınladığı güvenlik kamu politikası blog yazısında.

Trump, TikTok
TikTok'a Daha Fazla Aile Denetimi Geliyor 2

Yeni önlemler, TikTok’un bu yıl Şubat ayında belirli Avrupa ülkelerinde kullanıma sunulan Aile Eşleştirme özelliğinin bir parçası olup, ebeveynlerin hesaplarını gençlerine bağlamasına olanak tanır. Daha önce Aile Güvenliği Modu olarak adlandırılan bu özellik, ebeveynlerin çocuklarının her gün TikTok’ta ne kadar zaman geçirdiklerine, ne tür içerikleri görüntüleyebileceklerine ve doğrudan mesajları sınırlama veya kapatma becerilerine ilişkin sınırlar belirlemelerine olanak tanıdı. TikTok şimdi bu özellikleri genişletiyor ve dünya çapında kullanılabilir hale getiriyor.

Elizabeth ve Evans, “Gençler çevrimiçi bir varlık oluşturmaya başladıkça, ailelere araçlar sağlamanın önemli olduğuna inanıyoruz, böylece ebeveynler ve gençler birlikte korkuluklar kurabilirler” dedi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler