Pazartesi, Eylül 16, 2024

Instagram Erişime Açıldı! Artık VPN’leri Kapatın

Geçtiğimiz hafta sosyal medya için gündem yoğun geçti. En çok kullanılan platformlardan biri olan Instagram’a erişim engeli getirildi. Neden olarak platformun katalog suçlarını işlediği gösterildi. Fakat açıkçası engel beklediğimizden uzun süre devam etti. Neyse ki sonunda anlaşmaya varıldığı duyuruldu ve Instagram açıldı. Erişim engelinin kaldırıldığını belirten açıklamaya ve detaylara bakalım.

Instagram acildi - PC Hocası

Instagram Açıldı, Neler Yaşadık? 

02/08/2024 Cuma günü gece saat 03:00 saatlerinde uygulamada erişim sorunu yaşanmıştı. Başta genel bir kesinti sandık ama sabah saatlerinde detaylar belli oldu ve katalog suçları nedeniyle platformun BTK tarafından engellendiği duyuruldu.

Instagram neden - PC Hocası

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) web adresinden sorgulatıldığı zaman Instagram.com için 02/08/2024 tarihinden itibaren erişim engeli getirildiğine dair uyarıların çıktığını da sizlerle paylaşmıştık.

Uygulamanın kapatılmasının ardından yapılan açıklamalarda platform yetkililerine gerekli uyarıların yapıldığı ve platformun düzenlenmesi sonrasında erişimin yeniden açılacağı söylenmişti.

5 Ağustos Pazartesi günü, Instagram’ın kapatılmasından dolayı kabine toplantısı gerçekleşti. BTK ile yapılan toplantının iyi geçtiği haberi verildi ve ardından Meta’dan açıklama geldi.

BENZER:  Twitch Erişim Engeli Kararı Kalktı!

Meta’nın yapmış olduğu açıklamayı da hemen aşağı ekleyelim;

“Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum bırakılırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Anlaşma Sağlandı ve Instagram Erişime Açıldı 

Tüm bu sürecin ve yapılan toplantıların ardından sonunda Instagram’ın gerekli şartları yerine getirdiği ve erişimin açıldığı duyuruldu.

Instagram açıldı
Instagram açıldı

Bundan sonraki süreçte Instagram, özellikle katalog suçlarına ilişkin hassasiyet gösterecek mi ya da süreç tekrarlanır mı bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey ise şu an için Instagram açıldı. VPN kullanmaya gerek kalmadan Instagram’a erişim sağlayabiliyorsunuz. Bakalım ilerleyen günlerde yine sürprizlerle karşılaşacak mıyız?

!!Unutmadan şunu da belirtelim. Uygulama erişime açılmasına karşın şu sıralar akış yenileme açısından sorunlar yaşanabiliyor. Kısa süre içerisinde o sorunlar da giderilecektir. 

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler