Salı, Nisan 16, 2024

Instagram Hikayeleri, Facebook’a Entegre Oluyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bazı Facebook kullanıcıları son zamanlarda Instagram hikayelerini doğrudan ana sosyal ağ uygulaması olan Facebook’tan izleyebileceklerini fark ettiler. Şirket uzun zamandır Instagram hikayelerinin Facebook’ta çapraz olarak yayınlamasına izin veriyordu (ve buna teşvik ediyordu) .

Ancak yeni yapılan testler Instagram hikayelerini doğrudan görüntüleyebilmek için hikaye paylaşımlarının doğrudan Facebook’a getirildiğini gösteriyor.

Daireler!

Profil fotoğrafını hangi rengin çevrelediğine bağlı olarak bir Facebook hikayesine mi yoksa Instagram hikayesine mi baktığınızı bilirsiniz; Facebook hikayelerinde mavi daireler bulunur ve Instagram’da uygulama simgesinin pembe / turuncu tonları aynıdır.

ED182C9E 437F 4768 BE16 28D9088A5EA4
Instagram Hikayeleri, Facebook'a Entegre Oluyor 2

Facebook, hikayelerinizi kimlerin görebileceğine dair hiçbir şeyin değişmediği konusunda çok net. Yalnızca Facebook hesaplarını bağlayan ve hikayelerinizi görebilen Instagram takipçileriniz yeni seçeneği Facebook’ta görecektir.

Matt Navarra, bir Facebook sözcüsü ile bunun “sınırlı bir test” olduğunu ve şirketin geri bildirimleri dinleyeceğini doğruladı. Sözcü, özelliğin “mevcut tüm gizlilik ayarlarına saygı duyduğunu” belirtti ve Instagram kullanıcılarının, isterlerse hikayelerini Facebook’tan tamamen uzak tutma seçeneğine sahip olduklarını söyledi.

Instagram ve Facebook entegrasyonunun bir parçası

Hareket, Facebook’un platformlarını birbirine yaklaştırma çabasının bir başka adımı. Geçen ay Facebook, Facebook Messenger ve Instagram sohbetini birleştirmeye başladı; WhatsApp da sonunda bu birleşik sohbet deneyiminin bir parçası olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler