Perşembe, Eylül 12, 2024

Instagram Keşfet Sıfırlama – Adım Adım Rehber (2024)

Instagram’ın çok eleştirilen ama aynı zamanda da herkesin peşinden koştuğu bir algoritma sistemi var. Bu algoritma sisteminde amaç, kullanıcılara en çok ilgi gösterdikleri alandan kullanıcılar ya da paylaşımlar göstermek. Bu şekilde kullanıcıların uygulama içerisinde daha fazla etkileşim gösterdiği ve daha fazla zaman geçirdiği düşünülüyor. İşte keşfet dediğimiz kısım da tamamen bu algoritma mantığından ortaya çıkıyor. Keşfet bölümünde algoritmanın sizin için tespit ettiği ve önerdiği paylaşımlara yer veriliyor. Fakat keşfet akışında her zaman istediğimiz paylaşımlarla karşılaşmıyorsunuz. Hatta çoğu zaman keşfetiniz saçma içeriklerle dolabiliyor. İşte Instagram keşfet sıfırlama, bu konudan şikayet eden kullanıcılar için var.

Sandığınız gibi doğrudan keşfeti sıfırlamaya ya da temizlemeye yarayan herhangi bir tuş yok. Bunun için bazı yollardan geçmeniz ve ufak tefek bazı işlemleri tamamlamanız lazım. Hadi konumuza geçelim ve olayı anlayalım.

Instagram Keşfetimde Anlamsız Gönderiler Var? Neden?

Önce bir mantığı tam anlamıyla kavrayalım istiyorum. Keşfet bölümünün çalışma mantığını çözersek, durumu anlayacağız.

Mantık Nasıl İşliyor?

Diyelim ki keşfet bölümüne geçtiniz. Algoritma, tamamen sizi tanımak ve hareketlerinizi anlamak üzerine kurulu. Beğendiğiniz paylaşımlar oldu, kayıt altına aldığınız paylaşımlar oldu ve hatta yorum yaptığınız paylaşımlar oldu.

Resmi Instagram bloğunda da belirtildiği gibi, uygulamada ortaya koyduğunuz bu deneyim sizin keşfetinizin belirlenmesini sağlıyor. PC gönderilerini beğenip yorum yaptınız diyelim. Artık keşfet akışında daha çok PC gönderileri göreceksiniz. Mantık çok basit.

Instagram keşfet silme

“Beğenmediğim ya da Yorum Yapmadığım Gönderi Tipleri de Sıkça Öneriliyor”

İşte kafa karıştıran kısım burası. Muhtemelen Instagram keşfet sıfırlama arayışı içerisine girmenizin nedeni de bu kısım. Diyelim ki hiç beğenmediğiniz ya da yorum yapmadığınız tipten paylaşımları da sıkça görmeye başladınız.

Bunun nedeni, bu tür paylaşımlarda geçirdiğiniz süre olabilir. Diyelim ki bir otomobil reels videosu var. Videoyu beğenmediniz ya da yorum yapmadınız. Hiçbir etkileşim içerisinde bulunmadınız. Fakat video ilginizi çekti ve sonuna kadar izlediniz. Belki tekrar izlediniz. İşte keşfet sizi yakaladı. 🙂

BENZER:  Tiktok Jeton Alma Nasıl Yapılır? Jeton ve Hediye Fiyatları

Algoritma, bu tür paylaşımların sizin ilginizi çektiğini düşünüyor ve artık bu yönde çok daha fazla paylaşım görmeye başlıyorsunuz.

Konuyu anladık diye umut ediyorum. Peki ne yapacağız? Tabii ki keşfetimizi temizleyeceğiz.

Instagram Keşfet Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Bu bölümü iki ayrı parça olarak ele alacağım. Birinci kısım tamamen arama sonuçlarını sıfırlama üzerine. İkinci kısım ise sadece seçili paylaşımları kaldırmak yönünde.

Telefonda Keşfeti Tamamen Temizleme

  • Mobil uygulamanızı açın ve uygulamaya giriş gerçekleştirin.

Instagram keşfet sıfırlama nasıl yapılır?

  • Sağ alt kısımda bulunan “Profil sekmesine” tıklayın.
  • Sağ üste yer alan üst üste sıralı çubukların olduğu  açılır menüye tıklayın ve “Ayarları” açın.
  • Menüden “Hareketlerin” kısmına girin.

Instagram keşfet sıfırlama aşamaları

  • “Instagram’ı nasıl kullanıyorsun?” sekmesinin altında yer alan “Yakındaki Aramalar” kısmına tıklayın.

Instagram keşfet sıfırlama

  • “Tümünü Temizle” diyerek yaptığınız aramaların ve önbellekte tutulan bilgilerin temizlenmesini sağlayın.

Şimdi keşfetinizin oluşturulmasında en büyük paya sahip olan aramaları temizlemiş oldunuz. Büyük oranda keşfetinizde yeni öneriler görmeye başlayacaksınız. Fakat yine de görmek istemediğiniz paylaşımlar karşınıza çıkabilir. Bunun için de paylaşımı keşfetten kaldırma özelliğini kullanmanız gerekecek.

Seçili Paylaşımları Keşfetten Kaldırma

Keşfetinizde çıkan bir ya da birkaç paylaşımdan rahatsız oluyorsanız ve sadece bu paylaşımların kaldırılmasını istiyorsanız deneyeceğiniz bir yöntem var. Bu kez tek tek rahatsız olduğunuz paylaşımları nasıl kaldıracağınız konusunda söz edeceğiz.

  • Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Keşfet bölümüne geçin.
  • Sizi rahatsız eden paylaşıma tıklayın.

Instagram keşfet silme

  • Sağ üst köşede yer alan “üç nokta” seçeneğine tıklayın ve “İlgilenmiyorum” sekmesine basın.
  • Gönderi ve ona benzeyen gönderiler ilgilenmediğiniz gönderiler olarak gösterilecek.

Bu şekilde istemediğiniz gönderileri işaretlemeniz, zaman içerisinde keşfetinizin düzenlenmesine sağlayacak.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler