Perşembe, Nisan 25, 2024

Instagram’ın Kurucuları Facebook’tan İstifa Etti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2010 yılında Instagram‘ı Kevin Systrom ve Mike Krieger adındaki iki girişimci kurmuştu. Ardından Facebook, Instagram’ı çok beğendiler ve 1 milyar dolar karşılığında satın aldılar.

Kurdukları Instagram’ı facebook’a satışının ardından Kevin Systrom Instagram’ın CEO’su oldu diğer kurucu ortağı olan Mike Krieger ise Instagram’ın baş teknolojis sorumlusu(CTO) olarak atandı. İki arkadaş Instagram’ın satışının ardından Facebook’ta yüksek yerlerde Instagram’ı yönetmeye devam ettiler. Fakat bu iki kurucu işlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Kevin Systrom ve Mike Krieger Yeni Bir Platform Yapacaklar

Bu iki kurucunun Facebook’tan ayrılış haberi New York Times’dan geldi. Geride kalan sekiz yıl için Instagram ve Facebook ekibine teşekkürlerini sunan Systrom, bugüne kadar kullanıcıların sevdikleri ürün ürettiklerini ve 13 kişilik bir ofisten dünyanın dört bir yanında toplamda bin kişinin çalıştığı ofislere yayıldıklarını dile getirdi. ”Merakımızı ve yaratıcılığımızı yeniden keşfetmek için biraz zaman ayırmayı planlıyoruz.” ifadesini kullanan Systrom, Mike Krieger ile birlikte yeni ürünlerini oluşturmak için hazır olduklarını vurguladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler