Perşembe, Nisan 25, 2024

İntegral Memory’nin 512 GB’lik MicroSD Kart Modeli Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hafıza kartlarının kapasiteleri her geçen gün artıyor. Boyutları küçülürken işlevleri büyüyen kartlar, bizleri hayrete düşürebilecek kapasitelere erişebilmekte. İntegral Memory‘nin ürettiği yeni 512 GB boyutunda MicroSD kartlar da, bizlere teknolojinin ne kadar ileri gidebileceğini bir kez daha gösteriyor. Şubat ayında piyasaya çıkması beklenen kartlar, microSDXC formatını ve 512 GB kapasiteye destek veren cihazlarda kullanılabilecek.

Gereksiz Veri Silmeye, Kulanılmayan Uygulamayı Kaldırmaya Son!

Günümüzde pek çok teknolojik ürün, bünyesinde  bir depolama birimi barındırmakta. Bu depolama alanları; çoğu zaman cihaz için uygun boyutlarda ayarlanarak sunulsa da, bazı durumlarda kullanıcılara yetmiyor. Bu noktada da, kullanıcıların yardımına yedek depolama birimleri koşuyor. Bu ek depolama birimlerinden biri de şüphesiz ki hafıza kartları

Bazı kullanıcılar ise; hafıza kartlarını sadece ek depolama birimi olarak değil, değerli verilerini yedeklemek için de kullanmakta. Bunun sebebinin de; fiziksel disk bulunduran HDD sürücülerin, ufak darbelerde bile hasar görmesi ve kullanılamaz hale gelebilmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat geçtiğimiz yıllarda hafıza kartlarının boyutları, kullanıcılara -özellikle geniş depolama alanına ihtiyaç duyanlara- yetmiyordu. Bu hususta hafıza kartlarında depolama yapmayı seven veya “Kullandığım elektronik cihazlarda bol bol depolama alanım olsun.” diyen kullanıcılara güzel bir haberimiz var.

Merkezi İngiltere’de bulunan İntegral Memory şirketi, hayranlık uyandıracak boyutta bir MicroSD kart modelini duyurdu. 512 GB‘lık dev bir alana sahip olan ufacık MicroSD kart, teknolojinin geldiği noktayı bize güzel bir şekilde özetlemeyi başarıyor.

İntegral Memorynin 512 GBlik MicroSD Kart Modeli Tanıtıldı İÇERİK PNG min

Özellikle akıllı telefonlar ve tabletler için üretilen kart, microSDXC formatına ve 512 GB kapasiteye destek veren cihazların tamamında problemsiz bir şekilde kullanılabilecek. Hâlihazırda bulunan akıllı telefonların ve tabletlerin, microSDXC formatına destek  verebildiğini de hatırlatalım.

Minik şampiyonun transfer hızı 80Mb/saniye olarak belirlenmiş. Bu değer çok yüksek bir değer olmasa da, Android işletim sistemi uygulamalarının ve 4K çözünürlükte vidyo kaydının altından kalkabilir diyebiliriz.

Günümüzde piyasaya çıkan bazı akıllı cihazlar; genişletilebilir depolama olanağı sunmasa da, hafıza kartı desteği veren cihazların sayısı da azımsanamayacak kadar fazla. Bu da demek oluyor ki; uzun yıllar boyunca hafıza kartlarını görmeye ve kullanmaya devam edeceğiz.

Peki Fiyatı ve Çıkış Tarihi Konusunda Bilinenler Neler?

İntegral Memory‘nin 512 GB MicroSD hafıza kartının İngiltere’de çıkışı için düşünülen tarih Şubat 2018. Kartın diğer ülkelerde ne zaman satışa gireceği henüz belli değil. Ek olarak, karta biçilmiş fiyat etiketi de henüz kesinlik kazanmamış durumda. Fakat Sandisk’in 400 GB boyutundaki kartı için istediği miktarın 250 dolar olduğunu düşünürsek, İntegral Memory‘nin 512 GB boyutundaki kartına daha ufak bir meblağ istemeyeceğini tahmin ediyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler