Cumartesi, Nisan 27, 2024

Intel, 11. Nesil Core H Ailesini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2021 teknoloji fuarı tam hızıyla devam ediyor ve işlemci devlerinden Intel, dört yeni işlemci ailesini duyurdu ve 2021’de Intel işlemcili dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için 500’den fazla yeni tasarımın piyasaya çıkacağının altını da çizdi. Bu makalede şirketin bugün CES’te tanıttığı işlemci ailesinden bir tanesi olan 11. Nesil Intel Core H serisine yakından bakıyor olacağız.

  • Intel, oyun için 11. Nesil mobil ürün ailesini genişleten ve 16 milimetre kadar ince dizüstü bilgisayarlarda meraklı düzeyinde oyun için mümkün olanın sınırlarını zorlayan yeni 11. Nesil Intel Core H serisi mobil işlemciler serisini piyasaya sürdü. 5 gigahertz (GHz) Turbo’ya kadar Intel® Core ™ i7 Özel Sürüm 4 çekirdekli işlemci liderliğindeki bu H35 işlemciler özellikle ultra taşınabilir oyun için hedeflenmiştir. En yeni ayrık grafiklere bağlanmak için yeni Gen 4 PCIE mimarisine sahiptirler ve hareket halindeyken inanılmaz derecede düşük gecikme süresi ve sürükleyici oyun deneyimi sunuyorlar.
  • Intel ayrıca bu çeyrekte satışa sunulacak 8 çekirdekli bir işlemciyi duyurdu. Bu platform, normalde yalnızca üst düzey masaüstü sistemlerinde bulunabilecek özelliklerle sektörde eşi benzeri bulunmuyor – 5 GHz’e kadar, en hızlı depolama ve ayrık grafikler için 20 şeritli PCIe Gen 4.0 mimarisi ve Intel® Killer ™ Wi-fi 6E (Gig +) bağlantı teknolojileri yer alıyor.

Eğitim için yeni N Serisi işlemciler!

Intel aynı zamanda, eğitim sistemleri için benzersiz bir performans, medya ve işbirliği dengesi sunan yeni N serisi Intel Pentium Silver ve Celeron işlemcileri tanıttı. İşlemciler, Intel’in 10nm mimarisi çerçevesinde tasarlandı ve %35’e kadar daha iyi genel uygulama performansı ve %78’e kadar daha iyi grafik performansı sunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler