Perşembe, Nisan 25, 2024

Intel, 11. Nesil Intel Core vPro İşlemcisini Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2021 teknoloji fuarında işlemci devlerinden Intel, dört yeni işlemci ailesini duyurdu ve 2021’de Intel işlemcili dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için 500’den fazla yeni tasarımın piyasaya çıkacağını vurguladı. Bu makalede şirketin tanıttığı işlemcilerden bir tanesi olan 11. Nesil Intel Core vPro’ya yakından bakıyor olacağız.

Bugün tanıtılan yeni 11. Nesil Intel Core vPro işlemciler, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar için dünyanın en iyi iş işlemcisini temel alıyor ve yeni Intel Core vPro platformuyla birleştirildiğinde şunları sunuyor:

  • Intel Hardware Shield, işletmeler için donanımda dünyanın en kapsamlı güvenlik derinliğini ve fidye yazılımı ve kripto madenciliği saldırılarını durdurmaya yardımcı olmak için sektörün ilk silikon özellikli yapay zeka (AI) tehdit algılamasını sağlıyo. Ayrıca, yalnızca yazılım çözümlerinden uzun süre kaçan tüm bir saldırı sınıfını durdurmaya yardımcı olmak için çığır açan bir teknoloji olan Intel Control Flow Enforcement Teknolojisi ile donatıldı.
  • Intel 10 nanometre (nm) SuperFin teknolojisi, endüstri lideri performans, Intel® Iris® Xe grafikleri ve 20 yıl içinde dünyanın en büyük Wi-Fi iyileştirmesi – entegre Intel® Wi-Fi 6 / 6E (Gig +) ile ofis ortamında altı kat daha hızlı yükleme ve indirme ve evde standart Wi-Fi 5’e kıyasla neredeyse üç kat daha hızlı.
  • Sekiz kat daha iyi yapay zeka performansı, işletmelerin yeni bilgi işlem gücünün hızla değişen yazılım ekosistemine ayak uydurmasını ve önceki nesle kıyasla 2,3 kata kadar daha hızlı oluşturma ve video düzenlemesini sağlıyor.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler