Perşembe, Nisan 25, 2024

Intel Core i3-12100 Özellikleri Sızmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Alder Lake serisiyle beraber 12.nesil dönemi başladı. Intel artık “Mekanın sahibi geri geldi” dedi. Ama şimdilik sadece amiral gemisi modelleri gördük. Seri genişlemeye devam edecek. Yeni modellerden birisi de giriş orta segmente hitap eden Intel Core i3-12100 modeli olacak.

Fiyat performans odaklı olarak gelecek olan işlemcinin, nasıl özelliklere sahip olacağı kısmında yeni bilgiler de sızmaya başladı.

Intel Core i3-12100, Giriş Seviyesinin Yeni Kralı Olabilir

Sızan test sonuçlarına göre yeni işlemci AMD Ryzen 3300X modeline de AMD Ryzen 3 3100 modeline de kök söktürecek.

4 çekirdekli olması ve 8 izlek bulundurması beklenen serinin, 12.nesilde gördüğümüz hibrit yapıdan da biraz daha uzaklaşması durumu söz konusu olacak. Öyle ki bu kez E-core ve P-core çekirdekleri farkı göremeyeceğiz.

Bu kez sadece Golden Cove P olarak isimlendirilecek tek grup çekirdeğin olacağı söyleniyor. Ki bu sızıntı da oldukça mantıklı çünkü 4 çekirdekte kümeleme pek beklenen bir durum değil. 12-16 çekirdeğe çıkan modellerde genelde kümeleme görüyoruz.

Intel Core i3-12100

12 MB L3 önbelleği olacağı ve 4.3 GHz turbo boost hızlarına kadar çıkacağı da söylenen işlemcinin, şimdilik AMD’li rakiplerine %20-25’lik bir fark oluşturduğu görülüyor. Fakat bu fark resmi olarak testler sonucunda elde edilmiş bir fark değil.

Daha işlemci tanıtılması ve sızıntılardan söz ediyoruz. Bunu da göz önüne almak lazım. Ama söylendiği ve performans testlerinde gördüğümüz gibi bir işlemci gelecek olursa, giriş seviyesinde yeni bir kralı selamlayacağız gibi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler