Cuma, Nisan 26, 2024

Intel Core i7-11700K Geekbench V4 Sonuçları Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

11.nesil Intel Core serisi için test sonuçları gelmeye devam ediyor. Performans konusunda güzel fikirler veren son test sonucu Intel Core i7-11700K serisi için geldi.

Geekbench V4 üzerinden ortaya çıkan test sonuçlarına göre, bir önceki nesle oranla ciddi bir performans farkı oluşacak.

Intel Core i7-11700K iddiasını konuşturacak

Benzer testlerden farklı olarak DDR4 4600 MHz RAM ile beraber yapılan testte Intel Core i7-11700K, bir gözle görülür şekilde daha iyi performans gösteriyor. Kendinden önceki işlemci ile karşılaştırıldığı zaman, tek çekirdek performansında %26 daha iyi sonuçlar elde ediliyor.

Tek çekirdek performansını bırakıp tek çekirdek performansına geçildiği zaman da bu kez %19’luk bir performans artışı olduğunu görüyoruz. Geekbench 4 sonuçlarına puan karşılığı olarak bakarsak, tek çekirdekte 7857 gibi iddialı bir puan ile karşılaşıyoruz.

Intel Core i7-11700K

Çoklu çekirdek puanı ise 42011 puan olarak belirlenmiş. Intel Core i7-10700K ile yapılan karşılaştırmalar gösteriyor ki performans konusunda kesinlikle farkını ortaya koyacak yeni bir işlemci ile karşılaşacağız.

Fakat burada daha çok fazla etken görev alacak. İşlemci net olarak ortaya çıkıp fiziksel performans testlerine girmeden, 2021 yılı için yeterli ya da rakiplerine karşı yetersiz yorumunu yapmak doğru olmaz. Geekbench test sonuçları önemli ama elbette ki tek başına yeterli değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler