Perşembe, Nisan 25, 2024

Intel Doğruladı: 11. Nesil Rocket Lake İşlemcilere 2021 Yılında Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, 11. Nesil Rocket Lake masaüstü işlemcilerinin, PCIe 4.0 desteğiyle birlikte 2021’in ilk çeyreğinde piyasaya çıkacağını doğruladı.

Intel’in duyurusunun zamanlaması muhtemelen bir tesadüf değildir. AMD, Intel’in yüksek güçlü bilgisayarlar üzerindeki hakimiyeti için neredeyse kesin olarak en fazla rekabeti sağlayacak olan yeni nesil Zen 3 mimarisine dayalı ilk CPU’larını yarın açıklayacak. Intel’in gelecek yıl kendi yongalarına sahip olduğuna dair onayı, bilgisayar üreticilerine AMD’nin duyurduğu gösterişli donanımların ötesinde seçenekler olduğunu hatırlatıyor.

Intel Core i7-1165G7
Intel Doğruladı: 11. Nesil Rocket Lake İşlemcilere 2021 Yılında Geliyor 2

Gerçek bir çıkış tarihi söz konusu olduğunda Intel’in haberleri belirsiz olsa da, Videocardz yongaların Mart 2021’de geleceğini bildirdi. Yeni Rocket Lake-S yongalarının da mevcut Intel 400 serisi anakartlarla uyumlu olduğu söyleniyor.

Wccftech ayrıca Intel’in yıllardır kullandığı aynı 14nm işlemi kullanması beklenen masaüstü işlemcilerinde Intel’in bir sonraki büyük yenilemesinden ne bekleyeceği konusunda daha fazla bilgiye sahip. Ancak Wccftech, Intel’in Willow Cove mimarisiyle sunduğu mimari iyileştirmelerinin bazılarını 11. Nesil mobil işlemcilerinden destekleyeceğini iddia ediyor.

PCIe 4.0’a ek olarak, yeni Rocket Lake-S serisinin, şirketin yeni Xe grafiklerini ve entegre Thunderbolt 4 (ve USB4) desteğini de sunması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler