Cuma, Nisan 26, 2024

Steam’de AMD ve Intel işlemci Kullanım Oranları Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD ve Intel işlemci yarışı, bundan yıllar sonrada devam edecek gibi duruyor. Yıllar sonra bile AMD işlemcileri mi daha iyi Intel işlemcileri mi daha iyi bunu tartışıyor olacak.

Çünkü iki marka yoluna emin adımlarla gidiyor. Evet Intel bir tökezleme yaşadı ve AMD yarışa ortak oldu ama yavaş yavaş Intel de kendisine gelmeye başladı. 10.nesil işlemcilerden sonra bir toparlanma var.

İşte bu yarışta yeni perdeyi bize gösteren ise Steam oldu. Steam tarafından Eylül ayında yapılan donanım anket çalışması, oyun düşkünü olan kullanıcıların en çok hangi işlemciyi kullanmayı tercih ettiğini ortaya çıkardı.

Steam’e göre AMD ve Intel işlemci yarışında kim önde?

Yapılan donanım anketi sonuçları, AMD’nin yüzünü güldürecek sonuçların elde edilmesini sağladı. Öyle ki Ryzen 3000 serisi sonrasında AMD kullanım oranlarının ciddi bir şekilde arttığı görülüyor.

AMD ve Intel işlemci

2020 Eylül ayında AMD’nin kullanım oranlarını arttırmaya devam ettiği ve sonucunda %25’lik bir kullanım oranına ulaştığı açıklandı. Steam anket sonuçlarında Intel tarafında ise bir düşüş var. %77 seviyelerinde bulunan Intel %74 seviyelerine kadar gerilemiş gibi gözüküyor ama yine de şu an çok daha önde yarışı devam ettiriyor.

AMD ve Intel işlemci

İşlemcileri bir kenara bırakıp ekran kartı tarafını ele aldığımız zaman ise liderlik yine NVIDIA’nın elinde. Burada lider olan ekran kartı %10’un üzerinde oranla NVIDIA GTX 1060.

Tabii ki bu rakamlar Steam anket sonuçlarına göre elde edilen rakamlar. Yani oyuncular üzerinden yapılmış bir pazar araştırması. Ama özellikler AMD ve Intel işlemci yarışı için elde edilen veriler oldukça önemli.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler