Cuma, Nisan 19, 2024

Intel Şirketler İçin Falcon 8+ Drone’u Geliştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel daha önceden geliştirmiş olduğu dronelar ile dikkatleri üzerine çekerken, Guinnes Rekorlar Kitabı‘na girmişti. Şimdi de şirketler için ticari kullanım amaçlı Falcon 8+ Drone‘u geliştirdiğini duyurdu.

Intel Falcon 8+ Drone Neler Sunuyor ?

Intel‘in yüksek mühendislik ile üretmiş olduğu Falcon 8+ (Plus) toplamda 8 pervane ile geliyor. İsminin de buradan geldiğini söyleyebiliriz. Drone‘un geliştirilme aşaması ise Intel’in satın aldığı AscTec işbirliği ile gerçekleştirildi.

Tamamen ticari, endüstriyel ve profesyonel ihtiyaçları karşılamak için üretilen Falcon 8+ performansı ile de dikkat çekiyor. Bünyesinde yer alan sensörler sayesinde kendi rotasını çizerek ilerleyebildiği gibi, engellere karşı da kendisini koruyabiliyor. Aynı zamanda saatte 56 kilometre hız yapabilen Intel Falcon 8+ Powerback adı verilen pillerden gücünü alıyor.

intel-falcon-8-drone-003
Kumanda tarafında ise Intel Cockpit adı verilen suya dayanıklı bir kontrolör devreye giriyor. Tablet, telefon veya benzeri ürünler ile kullanılan cihaz, 1 kilometreye kadar 1080p değerinde kesintisiz görüntü aktarabiliyor. Mesafe uzadıkça bu kalite biraz daha düşüyor diyebiliriz.

2.6 kilogram ağırlığa sahip olan Falcon 8+ drone önümüzdeki aylarda ABD’de satışa sunulacak. Ancak fiyatlandırma konusunda Intel’den bir bilgi henüz edinilmedi.

intel-falcon-8-drone-002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler