Cuma, Mart 29, 2024

Mart Ayında Teslim Edilen TSK’nın Yeni CH-47 Chinook Helikopteri Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin Mart ayında Boeing firmasından satın almış olduğu CH-47 tipli Chinook helikopterlerine ait yeni görüntüler ve teknik özelliklerini içeren video yayınlandı. Tamamen askeri amaçlar içerisinde mürettebat taşıma ve askeri araç taşıma görevlerinde kullanılacak.

CH-47 Chinook Helikopterin Özellikleri Neler ?

İlk etapta altı adet satın alınan ve Boeing firması tarafından teslim edilen Türk Silahlı Kuvvetleri Kara ve Havacılık Komutanlığı’nda görev yapacak olan CH-47 Chinook model helikopterler heybetli görünümünün yanı sıra, performansı ve çift 4733 beygirlik motoru ile dikkatleri üzerine çekiyor.

İlk olarak 1961 yılında geliştirilen ve 1962 yılında uçuşa geçen Chinook yük kaldırma konusunda üstün yeteneklere sahip. Günümüz teknolojisi ile birlikte 2 tandem motor bulunduran bu helikopter, maksimum 12.8 tona kadar ağırlık kaldırabiliyor. İçerisinde 55 askeri personel ve 24 sedye ve sağlık ekibi bulundurabiliyor. Mart ayında altı adet sipariş verildikten sonra şimdi bir altı adet daha TSK‘nın hizmetine sunulması için sipariş verildi.

chinook-5
Helikopterin performansını tarif etmek gerekirse 60 personeli taşırken aynı zamanda bir F-16 uçağını rahatlıkla taşıma kapasitesine sahip diyebiliriz. CH-47 Chinook helikopterlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne toplam maaliyeti ise 420 milyon dolar oldu. TSK tarafından yayınlanan yeni helikopterlerin videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

 

Teknik Detaylar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler