Cuma, Nisan 26, 2024

Intel, Moovit’i 900.000.000 Dolar Karşılığında Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

İşlemci devi roboteksen filosu başlatmak istiyor

Intel, Pazartesi günü İsrail merkezli kentsel ulaşım veri şirketi Moovit’i 900 milyon dolara satın alma planını duyurarak akıllı mobilite ve otonom sürüş dünyasının derinliklerine indi.

Moovit temel olarak, yüz milyonlarca müşteri tarafından kullanılan toplu taşımaya özel olarak odaklanan bir kentsel hareketlilik uygulamasıdır. Google ve Apple’ın harita uygulamalarının yanı sıra scooter ve bisiklet paylaşım hizmetleri ve Uber ve Lyft gibi premium seyahat hizmeti sunan şirketlerin damarında rota planlaması sağlamak için toplu taşıma verilerini kullanır.

Ancak kısmen kitle kaynaklı verilere dayandığı için, Moovit kamuya açık hiçbir verinin bulunmadığı alanlar için yönlendirme de sağlayabilir. Intel, uygulamanın 102 ülkede 800 milyon müşteri ve hizmet 3.100 şehir tarafından kullanıldığını belirtti.

Intel, Moovit’i satın almanın, “2030 yılına kadar tahmini 160 milyar dolarlık bir fırsat olduğu tahmin edilen robotaksi hizmetleri de dahil olmak üzere tam bir hareketlilik sağlayıcısı olma” planını gerçekleştirmeye yaklaştığını söyledi.

intel güvenlik açığı
Intel, Moovit'i 900.000.000 Dolar Karşılığında Satın Aldı 2

Intel, ulaşım sektörüne değer veriyor!

2017 yılında şirket, kamera tabanlı otonom araçlar için cips konusunda uzmanlaşmış İsrail merkezli başka bir şirket olan Mobileye’yi satın aldı. Şirket İsrail’de kendi kendine giden bir taksi hizmetini test ediyor ve robot taksilerini Güney Kore’de konuşlandırmayı planladığını açıkladı. Mobileye ayrıca elektrikli EV otonom araçlar üretmek için Çin EV şirketi Nio ile bir ortaklık kurdu.

Intel, 2018 yılında Moovit’te 50 milyon dolarlık bir yatırım turuna liderlik etti. Şirket 2012 yılında kuruldu ve yaklaşık 200 çalışanı ile Tel Aviv, İsrail’de faaliyet gösteriyor.

Intel, Moovit’in yanı sıra Mobileye’nin gelişmiş sürücü destek sistemini (ADAS) robot ekseni filosunu konuşlandırma planında daha büyük bir bulmacanın parçaları olarak görüyor. Intel CEO’su Bob Swan yaptığı bir açıklamada, “Mobileye’nin ADAS teknolojisi zaten yolda milyonlarca otomobilin güvenliğini artırıyor, ve Moovit, tam bir mobilite sağlayıcısı olarak ulaşımda gerçekten devrim yapma ve hayat kurtarma yeteneklerini hızlandırıyor.” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler