Cuma, Nisan 26, 2024

Intel Optane Memory Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu yazımızda Intel Optane Memory teknolojisinin ne olduğunu ve bilgisayarlarda nasıl çalıştığını açıklamaya çalışacağız.  Optane Memory tanım olarak bilgisayarların yanıt vermesini hızlandıran akıllı bir bellek olarak tanımlanabilir. Bilgisayarınızın sık kullanılan belgelerine, resimlerine, videolarına ve uygulamalarına hızla erişir ve kapattıktan sonra bunları hatırlar; bu da daha az beklemeyle oluşturmanızı, oyun oynamanızı ve üretmenizi sağlıyor.

Öncelikle Optane teknolojisinin kullanabilmeniz için kullandığınız Anakartın M.2 slotu olması gerekiyor ayrıca İntel Optane Memory ürünleri şimdilik sadece İ7 işlemciler için üretilmiş durumda.

HDD’nin Hızını İşlem Hızını Artırıyor

Sabit disk sürücüsü (HDD) olan bir bilgisayarla karşılaştırıldığında, Optane  bellek size önyükleme, depolama alanına erişme, başlatma ve işleri en yüksek hızda yapma gücü veriyor.

SSD’den Farkı Nedir?

Öncelikle bilindiği gibi SSD fiyatları (1 TB veya 500 gb) ülkemizde yüksek olduğundan, sadece HDD + Optane ile SSD hızında bir 1 tb Harddisk elde etme imkanı sağlayabilirsiniz.  İntel Optane Memory belleğe sahip bir sistem, sık kullanılan dosyalara ve uygulamalara otomatik olarak erişebildiği için bir HDD veri sürücüsünde SSD hızında işlem yapabiliyor. 

Video Test

Gigabyte Z370 Anakart üzerinde hem HDD hemde SSD olarak incelemesini izleyebilirsiniz.

Fiyat Ve Bulunabilirlik

İntel Optane Memory ürünleri 16,32, gb olarak  başlangıç fiyatı  260 TL ‘den bulunabilir durumda.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler