Çarşamba, Nisan 24, 2024

Intel Tiger Lake-H İşlemci için Bazı Bilgiler Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Tiger Lake-H, markanın güvendiği mobil işlemci serilerinden biri. Öyle ki mobil kısımda işler giderek kızışıyor ve Intel’in elini güçlendirmesi gerekiyor.

Önce AMD, o yetmezmiş gibi Apple’ın M1 serisiyle kendi yoluna bakması derken Intel’in zor günlere geçiş yapmaya başladığını görebiliriz. Kara bulutları kaldırması beklenen serilerden biri olan Lake-H modelleri de görünen o ki markayı tam olarak yarışa dahil edecek.

Intel Tiger Lake-H özellikleri sızdı

Yeni sızan bilgilere göre bu işlemci, 10 nm SuperFin üretim teknolojisinden geçecek. 2021 yılının işlemcisi olmasına karşın üretim teknolojisinin değişmeyeceği söylenmekte.

Daha çok oyun bilgisayarlarında yer alacağı ve performans odaklı olarak geleceği söylenen seride 8 çekirdek ve 16 izlek sunulacak.

Intel Tiger Lake-H

İlk testlerde 3.1 GHz temel hıza sahip olacağını anlamadığımız modelin, nasıl bir performans göstereceğini oyuncu bilgisayarlarındaki testlerden sonra göreceğiz. Evet beklenti bu kez fazla çünkü Intel’in rakipleri güçlendi ve yeni rakipler var.

Intel’in elde etmiş olduğu tecrübe ile tüm bunlara cevap verecek bir seri sunması gerekiyor. Aksi durumda marka için sonuçlar bir hayli kötü olacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler