Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel Yeni Yedinci Nesil İşlemcilerinde Dahili GPU Kullanacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel‘in mühendisleri şu sıralar yeni geliştirilmekte olan yedinci nesil işlemciler ile epey vakit harcıyorlar. Merakla beklenen yeni i serisi işlemcilerde Intel artık dahili GPU kullanarak, harici ekran kartı satın alma dönemini sona erdirmek istiyor.

Intel Rakip Firmalara Göz Dağı Veriyor

Intel’i yıllardır tanıyoruz ve milyarlarca bilgisayarda işlemcileri kullanılıyor. Bu konuda başarılı bir şirket olan ve yıllardır varlığını sürdüren firma yedinci “i” serisi işlemcileri hakkında pek çok yenilik yapıyor. Bu yeniliklerin en başında oyuncuların harici ekran kartı satın alma dönemini bitirecek olan dahili GPU sistemi. Bu sistem sayesinde artık pahalı ekran kartlarına para vermeye gerek kalmadan size hem işlemci hem de ekran kartı desteği sunacak.

Kaby Lake kod adı ile bilinen yeni işlemci serisinin performansı da günümüz ekran kartları ile hemen hemen aynı seviyede olduğu belirtiliyor. Özellikle GPU performansı oyuncuların yüzünü güldürecek gibi. Zira ekstra ekran kartı almaya gerek kalmaz ise, kullanıcılar büyük bir maddi yükten kurtulmuş olacak.

kaby-lake-intel
“4.5 GHz Hıza Ulaşabiliyor”

Intel’in yeni Core i7 7700K işlemcisi tam 4.5 GHz saat hızına ulaşabildiği gibi, içerisinde dahili olarak gelen GPU sayesinde günümüz oyunlarını çok rahat bir şekilde oynatabildiği ön görülüyor. Ancak bu durum henüz netlik kazanmadığı için test aşamalarını beklemek gerekiyor.

Yeni nesil işlemcilerde GPU performansının yanı sıra, 4K destekli yüksek çözünürlükleri de alabileceğiz. Ayrıca isteyen kullanıcılar Full HD veya 2K görüntü ile kullanımlarına devam edebilecek.

intel-core-i7

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Hocam açıkçası işlemci konusunda master yapan iki marka var.Amd ve Intel ikisinde de dahili gpu bulunacağı için bir rekabet söz konusu fakat Amd nin yaptığı gibi R7 ekran kartı gibi orta bütçeli bir ekran kartı kullanmayıp Gtx 1060 ı gpu olarak kullanırlarsa bu nvidia için bir devrim olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler