Cuma, Nisan 26, 2024

Razer ManOWar Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu ekipmanları ile yakından tanıdığımız Razer, yeni kablosuz oyun kulaklığını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Razer ManOWar olarak tanıştığımız kulaklıkta hem şarj süresinin uzun olması, hem de rahat kullanım söz konusuyken, en önemli özelliği olan oyun esnasında daha gerçekçi sesler sunabilmesi ile ön plana çıkıyor.

Razer ManOWar Neler Sunuyor ?

Razer ManOWar, 2.4 GHz bandında çalışan kablosuz teknolojisi ile sesleri sıfır gecikme ile kullanıcıya iletebiliyor. 7.1 sanal çevresel ses sistemi sayesinde de oyunlardaki sesler, çok daha detaylı bir şekilde ve gerçekte olduğu gibi farklı ileti noktalarından kullanıcıya gönderiliyor. Razer‘ın belirttiğine göre, bu kablosuz oyun kulaklığının 12 metre menzili bulunduğu gibi, yapılan test sonuçlarına göre bu durum sadece açık alanda geçerli. Yani araya sinyali kesebilecek duvar veya eşya gibi nesnelerin olmaması gerekiyor.

razer-manowar-003_1200x500
Tüm bunlarla birlikte kablosuz USB adaptörü kutudan çıkan yaklaşık 2 metre uzunluğundaki bir kablosu bulunan istasyona takılarak menzili daha da arttırılabiliyor. Kulaklık ile birlikte gelen bağlantı kablosu sayesinde şarjın az olduğu zamanlarda, kulaklığı bu bağlantı kablosu ile birlikte bağlayarak kullanıma devam edebiliyorsunuz. Ancak kabloya bağlasanız bile kulaklığı kullanabilmek için kablosuz USB adaptörü de bilgisayarınızda bağlı olması gerekli. Kullanım konusunda gerçekten konforlu ve uzun süreli rahatsız etmeyen yapıda olduğunu belirtmemde fayda var.

12 Saat Boyunca Kesintisiz Kullanım

razer-manowar-heroRazer ManOWar‘ın tamamen dolu bir şarj ile kulaklığın aydınlatmaları da kapatıldığı zaman toplamda 14 saat boyunca kullanım süresi bulunuyor. Ancak aydınlatmaları açtığınızda bu süre 12 saate kadar iniyor. Razer ManOWar‘ın içine gömülü bir mikrofonu bulunduğu gibi, sesi net ve berrak bir şekilde karşı tarafa iletebiliyor. Ayrıca bükülebilir bir mikrofon olduğu için sıkıntısız bir şekilde kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

Razer ManOWar’ın bir başka önemli özelliği ise bilgisayarın yanı sıra Playstation 4‘te de kullanabiliyor olması. Ancak PS4’te kullanırken kulaklığın sadece stereo olarak çalıştığını söylememiz gerekli.

 Razer Synapse Modu

Kulaklığın her türlü ayarlarını kontrol edebilmek için kulaklığı bilgisayara bağlar bağlamaz, Razer Synapse yükleme ekranı karşımıza çıkıyor. Razer Synapse, Razer’ın oyun donanımlarına özel olarak sunmuş olduğu bir yazılım. Bu yazılımı bilgisayarınıza yükledikten sonra, 7.1 surround ses sisteminin düzgün çalışabilmesi için bu program üzerinden bir kalibrasyon gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Bununla birlikte Razer Synapse aracılığı ile kulaklığın ve mikrofonun ses ayarları ile birlikte kulaklık aydınlatmalarını da istediğiniz derecede değiştirip ayarlayabiliyorsunuz.

razer-manowar-kulaklik
Razer ManOWar Alınır mı ?

Açıkçası kulaklıkta bulunan 7.1 surround çevresel ses sitemi, rahat kullanım imkanı ve tek şarj ile 12 saat boyunca kesintisiz kullanım imkanı Razer ManOWar‘ı öne çıkaran özellikler arasında yer alıyor. Tam anlamı ile gerçek bir oyuncu kulaklığı diyebilirim. Şuanda piyasa satış fiyatı 849 TL‘den başlayan fiyatlar ile teknoloji marketlerde bulunuyor. Bu fiyata böyle bir oyuncu kulaklığı alır mısınız orası bilinmez ama kalitesine diyecek laf yok gerçekten.

razer-manowar-kulaklik-2

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler