Perşembe, Mart 28, 2024

PCI Express 4.0 Portu Anakartlara Entegre Edilmeye Başlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayarımızın en önemli iç donanım birimleri arasında yer alan anakartlar üzerinde entegreli olarak gelen PCI portları artık yeni teknoloji ile donatılmaya başlandı. PCI Express 4.0 slotları yeni anakartlara entegre edilerek piyasada yerini almak için gün sayıyor.

PCI Express 4.0 Ne Zaman Çıkacak ?

2010 yılında kullanmaya başladığımız PCI Express 3.0 portları epeydir güncellenmediği gibi, yeni PCI 4.0 portları 2017 yılının başında piyasada bizlerle olacak. Yeni gelecek teknoloji ile birlikte artık anakartlarımızda göreceğimiz port, ekran kartlarımız için iki kat daha fazla performans ve bant genişliği sağlayacak.

Biliyorsunuz; artık günümüzde ekran kartları çok fazla hızlara ve performanslara ulaşabiliyorlar. Ayrıca çok yüksek HBM 2 yüksek bant genişlikleri artık limitleri zorlar oldu. Hal böyle olunca anakart firmaları da bu performansı kaldırabilmek ve darboğazın önüne geçebilmek için PCI 4.0 portu için harekete geçti.

PCIExpress-4
AMD ve Nvidia Başta

PCI 4.0 slotu ile birlikte PCI 3.0’da bulunan 8 GT/s (gigatransfer) hızı 16 G/s‘ye çıkacak. İki kat artış görülen bu hız ile birlikte AMD Navi ve Nvidia Volta mimarisine sahip tüm ekran kartlarının ihtiyaçları karşılanmış olacak. Ardından diğer firmalar da ihtiyaçlarını karşılayacak olan portlara en iyi şekilde sahip olacak.

pci-express-4-0

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler