Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel’den Katlanabilir Telefon Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, şu anda katlanabilir teknolojiler üzerinde çalışma sergileyen en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi. Şirket 17.3 inçlik bir katlanabilir dizüstü bilgisayar modeli olan Horseshoe Bend prototipini sergileyerek teknolojideki ilerlemesini şimdiden gösterdi.

Ancak çabalar katlanabilir bilgisayarlar geliştirmek ile sınır değil, şirket aynı zamanda Galaxy Fold ve Huawei Mate X gibi bir tabelete dönüştürebileceğimiz katlanabilir akıllı telefonlar geliştirmeye bile odaklanıyor.

Intel tarafından sunulan ve KIPRIS (Kore Fikri Mülkiyet Ofisi) tarafından yayınlanan bir patent bize katlanabilir akıllı telefonunun nasıl görünebileceğine dair bir fikir veriyor. Patente göre, elbette esnek olacak etrafa saran bir ekrana sahip olacak. Patentli akıllı telefonun ekranını katlamanın yanı sıra genişletebileceksiniz.

opvouwbare telefoon intel 1024x796 1
Intel'den Katlanabilir Telefon Geliyor 3

Görselleri paylaşan LetsGoDigital şunları belirtti:

Katlandığı zaman ekran dışarıya kalıyor. Ekran sağ taraftan arka tarafa doğru uzanıyor. Ekran kenarları çok incedir, tüm cihaz ekran yüzeyinden oluşuyor ve cihaza son derece modern bir tasarım anlayışı ekliyor. Alt kısımda geniş bir düğme yer alır, buna basarak cihazı aktifleştirebilirsiniz.

Açıldığı zaman, sol taraf sağ taraftan biraz daha kalındır, bunun sebebi cihazın anakartı ve gerekli bileşenlerinin yer almasıdır. Muhafaza da son derece incedir. Kameraların nereye entegre edileceği patent görüntülerinden net değil. Bununla birlikte, bu katlanabilir Intel akıllı telefon / tablet son derece ustaca ve çok işlevli görünüyor.

intel telefoon 2020 1024x910 1
Intel'den Katlanabilir Telefon Geliyor 4

Bu Intel’in ilk girişimi değil!

Intel ilk kez katlanabilir bir akıllı telefon patenti göstermiyor. Intel, 2017 yılının ortalarında katlanabilir bir akıllı telefon patenti için başvurdu – patentli akıllı telefon üç katlı bir tasarıma sahip. Karşılaştırma amacıyla, en yeni patentli Intel katlanabilir akıllı telefon, üç kat tasarımlı katlanabilir telefondan daha ince olacak, çünkü önceki modelde birden fazla katlamayacaksınız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler