Perşembe, Mart 28, 2024

#MWC2020 | Nokia Bu Sene Dört Farklı Akıllı Telefon Tanıtacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon portföyünü genişletme çabasıyla, HMD’nin sahip olduğu Nokia, Barselona’daki yaklaşan MWC etkinliğinde dört yeni akıllı telefonu duyurmaya hazırlanıyor. Etkinlikte, Finli şirketin “Original” adlı yepyeni bir serisini tanıtması bekleniyor. Yeni seri gizemli görünüyor, çünkü henüz bu konuda hiçbir şey bilmiyoruz ve bu nedenle Nokia’dan sürpriz bir öğe olabilir.

Original serisinin yanı sıra, Nokia üç yeni akıllı telefonu tanıtacak ve onlar hakkında çok şey biliyoruz. Şirketin tanıtacağı üç yeni akıllı telefon Nokia 8.2 5G, Nokia 5.2 ve Nokia 1.3. Nokia 8.2, Nokia’nın ilk 5G akıllı telefonu olacak ve Nokia 8.1’in halefi olacak. Benzer şekilde, Nokia 5.2 neredeyse iki yaşında Nokia 5.1’in halefidir. Ve son olarak, Nokia 1.3 yeni bir giriş seviyesi Android akıllı telefon olacak.

Nokia 8.2 5G Teknik Özellikleri

Nokia’nın ilk 5G akıllı telefonu, 6GB / 8GB RAM ve 128GB / 256GB depolama ile birlikte Snapdragon 765 işlemci ile güçlendirilecek. POLED ekrana veya LCD ekrana sahip olduğu söyleniyor. Diğer özellikler arasında 32MP selfie kamera, 3.500mAh pil, 3.5mm kulaklık girişi ve parmak izi tarayıcı yer alıyor.

Akıllı telefonun 459 avro civarında fiyatlandırılması bekleniyor, bu da kabaca 505 dolar anlamına geliyor.

Nokia 5.2 Teknik Özellikleri

5.2 Nokia’nın bütçe akıllı telefonu olacak. 3GB / 4GB RAM ve 32GB / 64GB depolama ile birlikte Snapdragon 632 işlemci tarafından desteklenmesi bekleniyor. Akıllı telefon, arkada çift kamera kurulumuna sahip olacak – 16MP birincil sensör ve 8MP ikincil kamera. Özçekim kamerası için, 8 MP öne bakan bir kamera yer alıyor. Nokia 5.2’nin 169 € (~ 186 $) civarında olduğu söylentiler arasında.

Bütçe Dostu: Nokia 1.3 Teknik Özellikleri

Nokia 1.3, MWC etkinliğinde en ucuz Nokia telefonları olacak. Akıllı telefon MediaTek yonga setine sahip olacak ve 1GB RAM ve 8GB dahili depolama paketi sunacak. 13MP arka kamera ve 5MP ön kamera içeriyor. Bunun 79 Euro (~ 87) fiyat seviyesinde olması bekleniyor.

Nokia’nı bu telefonları MWC 2020’de (Mobil Dünya Kongresi) tanıtması bekleniliyor, bakalım ülkemizde satışa çıkacak mı ve hangi fiyat etiketinden piyasaya sürülecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler