Cuma, Nisan 19, 2024

Samsung Galaxy Z Flip: Daha İyi Bir Katlanabilir Telefon!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sevgili Samsung beyciğimiz, ‘Samsung Galaxy Fold’ isimli katlanabilir telefonu ile gözlerimizi büyülemiş fakat bekleneni sunmamıştı. Şirketin ikinci katlanabilir telefonu dikey olarak katlanıyor ve daha şık görünüyor.

Galaxy Z Flip isimli telefonu daha öncesinde duyurmuştuk fakat detaylı bilgilere sahip değildik, ancak yeni bir sızıntı sayesinde tanıtılması beklenilen katlanabilir telefon hakkında daha detaylı bilgiler ortaya çıktı.

WinFuture tarafından sağlanan sızıntı, Samsung’un resmi sunumları ve Galaxy Z Flip için tam bir teknik özellik sayfası ile beklenen cihaz için şuan ki en büyük sızıntıyı içeriyor.

Beklendiği gibi, Z Flip, FHD + (2636 x 1080) çözünürlüğe sahip 6.7 inç, 22: 9 en boy oranlı katlanabilir OLED ekrana sahip olacak. Galaxy Fold’un aksine, yeni sızıntı Z Flip’in Fold’da sorunlara neden olan daha kırılgan plastik panel yerine “Ultra İnce Cam” ekrana sahip olacağını doğruladı. Samsung’un diğer yeni telefonları gibi, Z Flip de özçekimler için merkezi bir konumda bulunan delik delme kamerasına sahip olacak. Dışarıda ikinci bir ekran daha var: zamanı bildirmek ve basit bildirimleri görüntülemek için kullanılabilen 1.06 inç (300 x 116) OLED panele sahip.

ezgif.com webp to jpg 1
Samsung Galaxy Z Flip: Daha İyi Bir Katlanabilir Telefon! 2

Dahili spesifikasyonlara geldiğimiz zaman, Galaxy Z Flip sağlam özelliklere sahiptir: Qualcomm Snapdragon 855 Plus (büyük ihtimalle sadece yurt dışı versiyonu için geçerli olacak) işlemciye, 8GB RAM’e ve 256GB dahili depolamaya sahip olacak.

Bağlantı noktaları açısından, şarj ve ses için sadece tek bir USB-C bağlantı noktası vardır. Genişletilebilir microSD kart yuvası mevcut iken 3.5mm’lik kulaklık girişi şaşırmayacağınız üzere mevcut değil. Ayrıca cihazda 5G bağlantı desteği yerine LTE ağ desteği eklenmiş durumda.

Galaxy Z Flip’de üç kamera bulunacak: telefonun dışında 12 megapiksel ana lens ve 12 megapiksel ultra geniş açılı lensden oluşan çift kamera kurulumu ve iç kısımda 10 megapiksel tek kamera.

Fiyatlandırma konusunda henüz bir bilgi teyit edilmedi ancak XDA Developers tarafından verilen bilgilere göre Galaxy Z Flip, 14 Şubat itibari ile 1400 Dolardan satılması bekleniliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler