Çarşamba, Nisan 24, 2024

İnternet Kafelerde ki Gizemli Ekran Akınsoft

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere hepimizin çocukluğunda internet kafelerde masa açılmadan ve kapandıktan sonra üzülürken esrarengiz bir efekt ile karşımıza çıkan  AKINSOFT  yazısından bahsedeceğiz 🙂

Akınsoft Nedir?

Akınsoft 1995 yılında henüz öğrencilik hayatı devam eden Dr. Özgür AKIN tarafından kurulup, 4 Aralık 1996 tarihinde resmi bir şirket konumuna erişmiştir.  Şirketleştiği bu tarihi de “Dünya Bilişimciler Günü” olarak tüm dünyaya hediye etmiştir. Ülkemizde bilişim ve teknoloji alanında yeni yeni yükselmeler yaşanırken AKINSOFT; 1996 yılından beri yazılım alanında başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya hizmet vermektedir. AKINSOFT bu yolda Türkiye’nin en büyük markaları arasında yoluna devam etmektedir.

akinsoft kurucu ozgur akin

Sektörel, Ticari, ERP Web ve Mobil tabanlı uygulamaları ile yazılım alanında projelerine hala ilk günki heyecanları, dikkatleri ve güvenilirliğiyle Konya, İstanbul ve 2000’den fazla Çözüm Ortağı ile müşterilerine bilişim alanında hizmet vermeye devam etmektedir.

2011 tarihinde yurdum insanının; “yok artık,yapılmaz,olmaz o iş” denilen “Türkiye’nin İlk %100 yerli İnsansı Robotu” olan ve tamamen yerli sermaye ve Türk yapımı “AKINCI-1” i üreterek tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. AKINCI’ya sorulan “Merhaba, Nasılsın?, Sen kimsin?, Adın ne?, Bugün günlerden ne?, Sen neredesin?” gibi sorulara; “İyiyim, teşekkür ederim siz nasılsınız?, Ben bir insansı robotum adım AKINCI, bugün günlerden 14 Temmuz 2011 Perşembe, şu an Konya AKINSOFT Plaza Robotik Departmanı’ndayım.” şeklinde net cevaplar vermektedir. Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür AKIN tarafından geliştirilmesiyle matematiksel işlem sorularını yanıtlayan ve “Çömel, dur, kapıya bak, pencereye bak, kollarını aç, dans et, AKINCI ileri!” komutlarını da harfiyen uygulayabilmektedir. AKINCI, insan kas sistemini ve hareketlerini birebir taklit etme yeteneğine sahip olduğunu göstererek herkesi şaşkına çevirmiştir.

akinsoft binasi

AKINCI-1‘in ardından yapılan AR-GE çalışmalarıyla AKINSOFT; Türkiye’nin ilk Ticari ve İnsansı Mobil Robotu olan kendi ayaklarının üzerinde durup, yürüyebilen, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanımlayabilen, dışarıdan aldığı fiziksel etkilere karşı dengesini koruyabilen, bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak algılayabilen, yakınında bulunan kişilere doğru odaklanabilen, ellerini kullanarak cisimleri tutup kavrayabilen, kendisinden araştırması istenen şeyleri interneti kullanarak ansiklopedik veri bankalarından tarayıp anlatabilen “AKINCI-2“yi piyasaya sürdü.

akinsoft robot insan

Çalışmalarına tabiri caiz ise tam gaz devam eden yazılım devi AKINSOFT, “AKINOİD-3” İle yoluna devam etmiştir. 2015 yılında insansı robotların seri üretimine geçip insan ihtiyacına sunmayı planlayan AKINSOFT; robotların kafelerde, marketlerde, restoranlarda, parklarda, bahçelerde ve daha birçok alanda insanlara yardımcı olarak çalıştırılabileceği konusunda bir karara vardı.

Bu kararın örneğini; Konya Meram’da 26 Mart 2015 tarihinde açılışı yapılan Türkiye’nin ilk Robotik Uygulama Merkezi niteliğini de taşıyan Cadde Meram Kafe & Robotik Uygulama Merkezi’nde “Robot Garson ADA“nın misafirlere hizmet vermeye başlamasıyla verdi.. Robot Garson ADA hakkında sizlerle bilgi vermeden, sizinle Robot Garson ADA’nın  videosunu paylaşacağım. İzlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. İşte sizlere Robot Garson Ada’nın videosu;

AKINSOFT hakkındaki yenilikleri ve haberleri diğer yazılarımızda paylaşmaya devam edeceğiz, bugünlük bu kadar yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

A.Furkan ÇEKMECE

– PC Hocası

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler