Perşembe, Nisan 18, 2024

iOS 10 Hakkında Tüm Detaylar ve Yenilikler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın gerçekleştirmekte olduğu WWDC 16 etkinliğinde iOS 10 sürümü resmi olarak tanıtıldı. iOS 10 ile birlikte gelen yenilikler, özellikler ve hangi Apple cihazların iOS 10 güncellemesi alacağı modeller haberimizde.

iOS 10 Hangi Yenilikleri Getiriyor ?

Apple’ın mobil işletim sistemi olan iOS 10, bugün gerçekleştirilmekte olan WWDC 16 etkinliğinde kullanıcıların karşısına çıktı. iOS 10 güncellemesinde iPhone ve iPad cihazlara gelecek özellikler de yavaştan belli oldu.

İlk olarak iOS 10 güncellemesi ile birlikte kilit ekranı yeniden dizayn edilmiş. Artık iOS 10’dan sonra kilit ekranında sadece yumuşak görünümlü bildirimler yer alacağı gibi, 3D touch özelliği de kilit ekranında kullanılabiliyor olacak. Ayrıca iOS 10 güncellemesinden sonra denetim merkezi de yenilenmiş olacak. 3D Touch özelliği bulunan tüm cihazlarda artık fazladan kısayollar görüyor olacağız. Tabii ki yardımcı asistanımız Siri‘yi unutmak olur mu ? Siri’de artık aldığı güncelleme ile birlikte daha zeki hâle getirildi. Bundan böyle Siri’yi 3.parti uygulamalar ile iletişime geçerken görebileceksiniz.

iOS-10-Yenilikler
Fotoğraf Uygulamaları ve Haritalar Sil Baştan

Apple cihazlardaki en önemli detaylardan birisi olan fotoğraflar, iOS 10 ile birlikte yenilenmiş olacak. Bundan sonra arşivde bulunan fotoğraflar kişilere göre analiz edilecek ve otomatik olarak albüm oluşturulacak. Buna kısacası yüz tanıma sistemi diyebiliriz. Ek olarak çevre, doğa ve benzeri fotoğraflarda kişiler olmadığı için onları da farklı bir klasör adı altında toplayabilecek.

Apple’ın haritalar uygulaması da iOS 10 güncellemesinden nasibini alacak. Artık haritalar da yenilenerek çok fazla detaya şahitlik edeceğiz. Apple Maps’ın geliştirilmesi ile birlikte artık geliştiriciler de haritalara destek verebilecek ve güncellemeler veya değişmesi gereken yerler hakkında Apple‘a geri bildirimde bulunabilecek.

NOT: Apple News uygulaması da yenilenenler arasında yer alırken, Türkiye’de kullanılmadığı için şuanda bu güncelleme pasif durumda.

iOS-10-Detaylar
Apple Music’te Değişenler Arasında

Kapsamlı değişim ve gelişime sahne olan iOS 10 güncellemesi, Apple Music’i de kapsıyor. Çok tepki çeken Apple Music artık yepyeni bir tasarım ile karşımıza çıkacak. Daha önceden zor arama arayüzü ile müzikleri bulurken sıkıntı çekiyorduk, ancak artık bu güncellemeden sonra müzikleri daha kolay bulacağız. Ekstra olarak Apple Music’e şarkı sözleri de eklenecek. Müzikleri dinlerken, şarkı sözlerine de ulaşıyor olacağız.

iOS-10-Tablet-3
Hangi Apple Cihazlar iOS 10 Güncellemesini Alacak ?

iOS 10 güncellemesi artık yavaştan eskiyen iPhone ve iPad cihazlardan çekilmeye başladı. Bundan sonraki serilerde iOS 10 güncellemesini görmek biraz zorlaşacağı gibi, aşağıdaki cihazlar iOS 10 güncellemesini alacaklar listesidir.

❱ iPhone 5

❱ iPhone 5C

❱ iPhone 5S

❱ iPhone 6

❱ iPhone 6 Plus

❱ iPhone 6S

❱ iPhone 6S Plus

❱ iPad Air

❱ iPad Air 2

❱ iPad Air 3

❱ iPad Air 4

❱ iPad Mini

❱ iPad Mini 2

❱ iPad Mini 3

❱ iPad Mini 4

❱ iPad Pro

❱ 9.7 inç iPad Pro

❱ iPod Touch 6

iOS 10 Güncellemesi Ne Zaman Dağıtılacak ?

iOS 10 güncellemesi Eylül ayının ortalarında kullanıcıların cihazlarına gönderileceği gibi, ilk etapta iPhone 7 cihazında ön yüklü olarak gelecek. Bugün ise iOS 10 Beta 1 sürümü ile kullanıcılar indirip test etme imkanı bulacaklar. Buldukları hataları veya sorunları Apple’a bildirerek iOS 10 güncellemesini en iyi noktaya getirmek için yardımcı olacaklar.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Abicim Ne kadar işe yaramaz fuzuli şeyler varsa yenilik diye millete sunuyorlar. Ulan banane home kit’ten, banane imesageden. Kardeşim bana araç çubuğunda hücresel veriyi aç kapa kısayolu lazım, ne biliyim mesela “hey siri” komutu güç kablosu takılı değilken çalışması laZım. Yeni temalar hareketli wallpaperlar, farklı ikonlar, daha az yer kaplayan bir işletim sistemi, kamerada iyileştirmeler, örn; ağır çekim yaparken istediğimiz yerde yavaşlatıp istediğimiz yerde hızlandırmak ( bu işlemi aynı video içersinde sınırsız yapmak manasında) v.s. gibi Bana yenilik diye bunlarla gelin. Yok trafik bilgisini göstercekmiş bilmem ne. Zaten yandexte var.

  2. Steve reisi mezarda vidanjöre cevirdi adamlar yeniliklere bak bak gül. İp7 ye mi saklıyorlar diyeceğim ama yazılım etkinligindeki yenilik sadece siri 2.0 ve android kitkatin ozellikleri olmamalı. Bu sefer ip7 deki beklenti puff oluyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler