Perşembe, Nisan 25, 2024

iOS 14 ile Elektrikli Arabalara Özel Yol Tarifleri Sunulacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji devi Apple’ın her sene mutlaka gerçekleştirdiği WWDC Geliştirici Konferansı bu sene de gerçekleşti lakin önceki Geliştirici Konferansından farklı olarak Koronavirüs (COVID-19) pandemisi nedenleri ile tamamen çevrim içi ortamda yapıldı. Her ne kadar çevrim içi ortamda yapılmış olsa da izlemesi keyifli ve bir o kadar da heyecanlıydı.

WWDC sayesinde iPhone ve iPod’ların yeni işletim sistemi sürümü iOS 14‘e, iPad cihazların yeni işletim sistemi iPadOS 14’e, şirketin Intel’e olan bağlılığını bırakacak Apple Silicon isimli yeni ve şirketin ilk işlemcisine göz atma fırsatını yakaladık. Bana göre iOS 14 işletim sisteminde dikkat çeken en güzel şey Elektrikli Arabalar için özel yol tarifleri desteğine kavuşması.

Bildiğiniz üzere günümüz dünyasında Elektrikli Arabalar çok yaygınlaşmaya başladı, her ne kadar ülkemizde nadir ilerlerse de gerçekten iOS 14 ile elektrikli araçlar özel bir yol tarifi seçeneklerinin Haritalar uygulamasına gelmesi gerçekten mükemmel.

image
iOS 14 ile Elektrikli Arabalara Özel Yol Tarifleri Sunulacak 2

Eylül ayında iOS 14 destekleyen cihazlara geldiği zaman artık elektrikli arabalar, kendilerine özel yol tarifleri ile karşılaşacak. Uzun yol seyahatleri için araçlarını sık sık şarj edebileceksiniz. Ayrıca diğer alternatif rotaları görebileceksiniz. Elektrikli araçlar için en kısa yol tarifleri iOS 14 için Haritalar uygulaması ile gelecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler