Cumartesi, Temmuz 27, 2024

iOS 16.4 Yayında! Yenilikler Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone kullanıcıları için bir iOS güncellemesi daha yayınlandı. Bu kez yayınlanan güncelleme büyük ara güncellemesi iOS 16.4 sürümü oldu.

Söz konusu büyük ara güncellemesi olunca, tabii ki beklediğimiz bazı yenilikler de öne çıkıyor. O zaman yeni sürümde neler var bakalım.

iOS 16.4 için Tüm Yenilikler

Yenilikleri madde madde ele alacağız. En çok öne çıkanlardan başlayalım.

Türkiye için 5G Desteği Geldi

iOS 16.4 sonrasında Türkiye’de satışa çıkan iPhone modellerinde 5G bağlantı desteği aktif edildi. Artık kullanıcılar Türkiye’de de 5G bağlantısının desteklendiği noktalarda yeni teknolojiden faydalanabilecek.

iOS 16.4

Geliştirici Hesabı Çok Kolay Bir Şekilde Aktif Edilebilecek

iOS geliştirici profiliniz varsa, profiller arasında tek bir tıkla geçiş yapabileceksiniz. Tek bir tık ile Developer Beta sürümleri ile Public beta sürümlerinin hangisini almak istediğinizi seçebileceksiniz.

iOS 16.4

Apple Music için Profil Dönemi

Apple Music için arayüzü biraz daha işlevsel kılacak bir yenilik daha geldi. Sağ kısımda “Profil” butonunu göreceksiniz ve tek tıkla giriş yapabileceksiniz.

iOS 16.4

Yeni Emojiler Geldi

iOS 16.4 sürümü sonrasında yeni emojiler de kullanıma alındı. Karga, eşek, ördek gibi hayvanların dışında yeni bitkiler ve çalgı aletleri emojileri de göreceğiz.

iOS 16.4

Safari’den Bildirimler Gelecek

iOS 16.4 ile beraber Safari tarayıcı da push bildirimler göndermeye başlayacak. Odak özelliği ile beraber çalışacak olan bildirim sistemi, tabii ki kullanıcı kontrolünde olacak.

iOS 16.4

Podcast Uygulaması için Yenilikler

Güncelleme sonrasında Podcast uygulamasında da yenileme yapılacak. Apple Car Play ile entegrasyon başta olmak üzere artık Podcast uygulaması daha kullanışlı olacak.

iOS 16.4

Ayarlar Kısmına Yeni Özellik

Kullanıcılar telefonlarının ayarlar bölümünden “Hakkında” sekmesine girdikleri zaman, hem telefonları hem de eşleştirdikleri diğer Apple ürünleri hakkında garanti bilgilerini okuyabilecek.

iOS 16.4

Uydu Bağlantısı İyileştirildi

iOS 16.4 sürümü sonrasında uydu bağlantısı özelliği için konum takip özelliği gelecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılara uyduların konum  bilgilerine göre ne zaman uydularla bağlantı kurabilecekleri gösterilecek.

Diğer Yenilikler

  • Ses izolasyonu özelliği genişletildi. Normal aramalarda da kullanılabilecek.
  • Harita ve hava durumu özelliği için VoiceOver desteği açıklandı.
  • Ev uygulaması için hatalar giderildi.
  • Odak modunda Always on Display ayarlamaları yapılabilecek
  • Apple ürünleri için kullanıcı kılavuzları sunuldu.

iOS 16.4 sürümüyle sunulan yenilikler bunlar. Apple’ın güncellemeleri devam edecektir. Bu arada güncelleme henüz size ulaşmamışsa, biraz daha bekleyip tekrar kontrol etmenizi öneririz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler