Cumartesi, Mayıs 18, 2024

iPhone için Ses İzolasyon Özelliği Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

iOS 16.4 güncellemesi için geri sayıma geçildi. Güncelleme için geçtiğimiz saatlerde RC sürümü de yayınlandı. RC sürümünden sonra, dikkat çekecek bazı özellikler de ortaya çıktı. Bunlardan birisi de iPhone ses izolasyon özelliği oldu.

Güncellemeyi alacak olan tüm modellerde kullanılan özellik, iletişim kalitesinin biraz daha arttırılmasını sağlayacak.

iPhone Ses İzolasyonuyla Tam Olarak Nasıl Bir Artı Göreceğiz?

Ses izolasyonu özelliği, adından da çıkarım yapabileceğiniz gibi kullanıcının sesine öncelik verilerek iletişim kalitesinin artmasını sağlayan bir özellik.

Söz konusu özellik sayesinde kullanıcıların sesi algılanacak ve sese öncelik verilerek net bir şekilde ortam gürültüsü engellenecek.

iPhone ses izolasyon özelliği

Aslında bu özelliğin çok yeni bir özellik olmadığını da belirtelim. Zaten söz konusu özelliği VoIP uygulamalarıyla beraber kullanabiliyorduk. FaceTime ve WhatsApp gibi VoIP aramalar için bahsettiğimiz özellik kullanılabiliyordu. İletişim kalitesinin de bu şekilde artması sağlanıyordu.

iOS 16.4 güncellemesi sonrasında bu özelliğin doğrudan telefon menüsü üzerinden yapılan aramalar için de geçerli olduğunu görmüş olacağız.

iPhone ses izolasyon özelliği

Güncellemenin ne zaman yayınlanacağı konusuna gelecek olursak, çok bir zaman kalmadı diyebiliriz. RC sürümün yayınlanması, geliştiriciler için final sürümünün yayınlanması demek oluyor. Tüm kullanıcılar için final sürümünün ise önümüzdeki hafta aynı günde yayınlanmasını bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler